ΥΓΕΙΑ

Συσκευασίες έτοιμων φαγητών: Οι επιπτώσεις στην υγεία (εικόνες)

Συσκευασίες έτοιμων φαγητών: Οι επιπτώσεις στην υγεία (εικόνες)

Οι συσκευασίες των έτοιμων γευμάτων στα σούπερ μάρκετ αλλά και των εστιατορίων που κάνουν διανομή φαγητού, μεταφέρουν επικίνδυνα για την υγεία χημικά στο αίμα μας, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.

Τα χημικά που είναι γνωστά ως PFAs (πολυφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες) χρησιμοποιούνται ευρέως σε πλήθος προϊόντων όπως είναι τα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, τα ανθεκτικά στο νερό και τους λεκέδες υφάσματα αλλά και οι αφροί για την κατάσβεση πυρκαγιών, επειδή είναι πολύ ανθεκτικά στη φωτιά και χαρίζουν μεγάλη αντοχή στα διάφορα υλικά.

Τα συνθετικά χημικά εντοπίζονται όμως και στο έδαφος, στο νερό και στα ζώα, ενώ μελέτες σε Αμερικανούς ενηλίκους και παιδιά έχουν δείξει ότι ανιχνεύονται στην κυκλοφορία του αίματος του 97%-100% του πληθυσμού. Εκτιμάται ότι ένας από τους δρόμους μέσω του οποίαυ καταλήγουν στον ανθρώπινο οργανισμό είναι η διατροφή.

Η Δρ. Λόρελ Σάιντερ από το Ινστιτούτο Silent Spring στη Μασαχουσέτη και οι συνεργάτες της, ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν περισσότερους από 10.000 εθελοντές της μεγάλης αμερικανικής μελέτης US National Health and Nutrition Examination Survey – τα στοιχεία κάλυπταν την περίοδο 2003 ως 2014. Οι συμμετέχοντες παρείχαν δείγματα αίματος, καθώς και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την πηγή της τροφής τους τις προηγούμενες 24 ώρες, την προηγούμενη εβδομάδα, τον προηγούμενο μήνα και το προηγούμενο έτος από τη διεξαγωγή της μελέτης.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Ρoή Ειδήσεων