ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμός: Αλλάζει το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων – Έρχεται το εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών

Εμβολιασμός κορονοϊός Ελλάδα
Με αλλαγές συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα – Τι ανακοίνωσαν Μάριος Θεμιστοκλέους και Μαρία Θεοδωρίδου για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για παιδιά στην Ελλάδα
INTIME

Με αλλαγές συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα – Τι ανακοίνωσαν Μάριος Θεμιστοκλέους και Μαρία Θεοδωρίδου για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για παιδιά στην Ελλάδα

Με αλλαγές λόγω της αυξημένης κίνησης που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στα εμβολιαστικά κέντρα θα συνεχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε αύξηση του αριθμού των εμβολιαστικών κέντρων από τα 1.500 στις αρχές Σεπτεμβρίου, στα 2.300 εξηγώντας ότι η δυναμικότητα για το μήνα Δεκέμβριο ξεπερνάει τα 2.635.000 εμβολιασμούς με μία ημερήσια δυναμικότητα άνω των 100.000. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα ανοίξουν και οι Κυριακές για εμβολιασμό ενώ θα προστεθούν και νέα εμβολιαστικά κέντρα.

Όσον αφορά, δε, το πρόγραμμα των γιορτών για τους εμβολιασμούς, ο Μάριος Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι αργία θα είναι στις 25 Δεκεμβρίου που είναι τα Χριστούγεννα, στις 26 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου.

Τα δεδομένα του εμβολιασμού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην Ελλάδα έχουμε ξεπεράσει τους 14.350.000 εμβολιασμούς που σημαίνει ότι «είμαστε σε περισσότερους από 7.020.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 67% του γενικού πληθυσμού και 79,2% του ενήλικου πληθυσμού. Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με μία δόση είναι 70,2% του γενικού πληθυσμού και 71,7% του ενήλικου πληθυσμού».

«Περισσότεροι από 6.606.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 63% επί του γενικού πληθυσμού και 74,6% επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 65,9% του γενικού πληθυσμού και 77% του ενήλικου πληθυσμού» συμπλήρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊου ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι «οι δικαιούχοι είναι 3.261.000, είναι σχεδόν οι μισοί των ολοκληρωμένων εμβολιασμών, 49,3% και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 1.287.000 εμβολιασμοί, ποσοστό 40% των δικαιούχων και ακόμη 827.000 συμπολίτες μας έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους, ποσοστό 25,4%. Συνολικά δηλαδή 65%».

Σε σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 23.865 αιτήσεις και έχουν διεκπεραιωθεί ήδη, δηλαδή έχουν γίνει εμβολιασμοί στα σπίτια σε 29.014 πολίτες που αντιστοιχεί σε ποσοστό 88,1% των αιτήσεων ενώ σε σχέση με τους ιδιώτες ιατρούς, 293 και 24 πολυϊατρεία έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα και έχουν γίνει 10.139 εμβολιασμοί, 4.255 στα ιατρεία και 5.884 κατ’ οίκον.

Εμβολιασμός: Πότε έρχεται το εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε, τέλος, μετά από σχετική ερώτηση ότι στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών με δόση 10 μιλιγκράμ «από την επικοινωνία μας με τη Pfizer, ξέρουμε ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι νωρίτερα στη χώρα μας από τις 20 Δεκεμβρίου». «Άρα, η πρώτη παραλαβή θα είναι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, το νωρίτερο, δεν ξέρουμε ακριβώς την ημερομηνία. Αλλά πριν τις 20 Δεκεμβρίου γνωρίζουμε ότι με μια πρώτη επικοινωνία που είχαμε ότι δεν θα βρίσκεται το εμβόλιο στη χώρα μας».

Στο ίδιο διάστημα αναμένεται, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και η απόφαση της επιτροπής για τα εμβόλια αυτά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Ικαρία

Αρπαγή 30χρονης: Το γκρι αυτοκίνητο και τα αλβανικά – Η κατάθεση του θύματος

Σέρρες: «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με αποδέχονται» απαντά ο ιερέας με τις ημίγυμνες φωτογραφίες


.