ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: Αναβολή των εμβολιασμών και την Τετάρτη (26/1)

Κακοκαιρία Ελπίς
Γενική αργία και την Τετάρτη (26/1)
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την αναβολή των εμβολιασμών έναντι της covid-19 και την Τετάρτη (26/01/2022) ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

«Προφανώς και αύριο δεν θα γίνουν ραντεβού» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο κ. Πλεύρης είπε ότι οι ενήλικες θα πρέπει να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες, ενώ για τους εμβολιασμούς των παιδιών, οι γονείς θα λάβουν sms. Υπενθυμίζεται πως στην Αττική, τα διαθέσιμα ραντεβού έως την Κυριακή (30/01/2022) είναι περισσότερα από 80.000.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, επίσης, στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνει το ΕΚΑΒ, να εξυπηρετήσει όλα τα περιστατικά στην Αττική, ωστόσο ακόμα υπάρχουν προβλήματα προσέγγισης σε αρκετές περιπτώσεις. «Όλα τα οχήματα είναι έξω και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου» για την εκτίμηση της κατάστασης, ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ως προς την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι εφημερίες γίνονται κανονικά και όποια προβλήματα ηλεκτροδότησης ή θέρμανσης σημειώθηκαν χθες, έχουν αντιμετωπιστεί. Επίσης, η πρόσβαση στο Σισμανόγλειο έχει αποκατασταθεί, ενώ σε λίγη ώρα θα αποκατασταθεί και η πρόσβαση στο Παίδων Πεντέλης.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης δέντρων, που έπεσαν χθες (24/01/2022) και έκοψαν την πρόσβαση στα μαγειρεία. Χθες το βράδυ δεν δόθηκε πλήρες βραδινό σε κάποιες κλινικές, όμως το πρωινό δόθηκε κανονικά στους ασθενείς.

Τέλος, η προμήθεια των νοσοκομείων με οξυγόνο γίνεται ομαλά και δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, παρά τη μεγάλη κατανάλωση λόγω των κλινικών covid. Οχήματα μεταφοράς οξυγόνου που είχαν εγκλωβιστεί χθες στους δρόμους, έφτασαν τελικά στα νοσοκομεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η ταινία που κατέκτησε το ελληνικό box office

Παραμένει το χάος στην Αττική Οδό: Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των οδηγών - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» σήμερα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο