ΚΟΣΜΟΣ

Σανγκάη: Αρπάζουν πολίτες με… δαγκάνες - Απομακρύνουν παιδιά από τις οικογένειές τους

Σανγκάη: Αρπάζουν πολίτες με… δαγκάνες - Απομακρύνουν παιδιά από τις οικογένειές τους

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας και πολλά ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κίνα - Πολλοί ανησυχούν ότι ίσως «ξέφυγε» κάποιο νέο στέλεχος ιού

Δεν τολμούν οι άνθρωποι στην Σανγκάη να βγουν από τα σπίτια τους, ούτε καν στο μπαλκόνι. Όσοι, δε, τολμούν δέχονται επίθεση με δαγκάνες από τις αρχές, τους χτυπούν και τους συλλαμβάνουν.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας και πολλά ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κίνα. Πολλοί ανησυχούν ότι ίσως «ξέφυγε» κάποιο νέο στέλεχος ιού.

Χθες, στη Σανγκάη καταγράφηκαν 27.000 κρούσματα, ενώ η πλειοψηφία είναι ασυμπτωματικοί. Εκτιμήσεις λένε ότι η κατάσταση αυτή θα διαρκέσει μέχρι τέλη Μαΐου. Σε βίντεο φαίνεται ένας άντρας που βγαίνει στο μπαλκόνι του για να αποφύγει τις αρχές που θέλουν να τον μεταφέρουν σε κέντρο καραντίνας.

«Είστε κακοποιοί, υπόκοσμος», φωνάζει. Εκείνοι όμως βγαίνουν τον χτυπούν και τον περιορίζουν. Με ειδικά εξαρτήματα που μοιάζουν με δαγκάνες, αστυνομικοί αρπάζουν και χτυπούν πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα. Σε άλλο βίντεο χτυπούν και κλωτσούν μια γυναίκα για να μπει σε λεωφορείο καραντίνας. Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς είναι «φυλακισμένοι» και πεινασμένοι.

Πολλοί αναγκάζονται να λεηλατήσουν σούπερ μάρκετ. Επίσης, μικρά παιδιά με ειδικές στολές απομακρύνονται από τις οικογένειές τους και οδηγούνται σε μονάδες καραντίνας.

Διαβάστε περισσότερα:

Οργή και απόγνωση στη Σανγκάη για το σκληρό lockdown - Νέοι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία