ΥΓΕΙΑ

Ευλογιά των πιθήκων: Η προσομοίωση πιθανής έξαρσης από το 2021 και οι διεθνείς κανόνες του ΠΟΥ

Ευλογιά των πιθήκων: Η προσομοίωση πιθανής έξαρσης από το 2021 και οι διεθνείς κανόνες του ΠΟΥ
Ο εφιάλτης που έζησε τα τελευταία χρόνια η ανθρωπότητα δείχνει να επανέρχεται.
AP Photo

Η ιστορία του κορονοϊού φαίνεται να επαναλαμβάνεται καθώς η ευλογιά των πιθήκων έχει προκαλέσει ανησυχία και ήδη σενάρια για περιορισμούς, μάσκες και εμβόλια επανέρχονται στην επικαιρότητα λίγες μόνο ημέρες μετά τη χαλάρωση των μέτρων για τον covid 19 στην υφήλιο.

Ο εφιάλτης που έζησε τα τελευταία χρόνια η ανθρωπότητα δείχνει να επανέρχεται.
Αν όμως νομίζετε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι καινούργιο και απρόσμενο κάνετε λάθος καθώς η ευλογιά των πιθήκων είχε «προβλεφθεί» τον Νοέμβριο του 2021 σε συνέδριο βιοασφάλειας στο Μόναχο.

Την άσκηση προσομοίωσης την είχε κάνει η Οργάνωση NTI (Πρωτοβουλία Πυρηνικών Απειλών), που συνεργάστηκε με τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου στη διεξαγωγή της άσκησης αυτής, για τη μείωση των βιολογικών απειλών υψηλών συνεπειών.

Μάλιστα, στη σελίδα 10 της έκθεσης της NTI του 2021, η συζήτηση κινείται προς μια πιθανή εστία ευλογιάς των πιθήκων. Αυτό ήταν μισό χρόνο πριν από την τρέχουσα διεθνή έκρηξη του ιού.

Καθώς το παγκόσμιο ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων – που εμφανίζεται στο ακριβές χρονοδιάγραμμα στην προσομοίωση βιοασφάλειας μιας παγκόσμιας επιδημίας το 2021 – έχει εντυπωσιακή ομοιότητα με το ξέσπασμα του Covid λίγους μήνες μετά από μια προσομοίωση μιας πανδημίας κορονοϊού που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Δύο μόλις μήνες πριν ο ιός αποκαλυφθεί για πρώτη φορά Whuan- από το Ίδρυμα Gates, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το Bloomberg και το Johns Hopkins. Παρών και στις δύο προσομοιώσεις ήταν διευθυντής του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων George Fu Gao.

Η εντυπωσιακή αυτή αποκάλυψη τροφοδοτεί συζητήσεις κυρίως στις ΗΠΑ, πώς είναι δυνατόν, δηλαδή, να εμφανίζεται μία παγκόσμια πανδημία λίγους μόλις μήνες μετά την άσκηση προσομοίωσης και να έχει τόσο έντονη ομοιότητα με την περίπτωση του Covid και το Event 201 που είχε προηγηθεί του ξεσπάσματος στη Wuhan.

Με αφορμή τον κορονοϊό και την ευλογιά των πιθήκων ο ΠΟΥ σκοπεύει να τροποποιήσει τους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας του 2005.

Το σχέδιο σύμφωνα με ιολόγο του Οργανισμού προβλέπει συνεχή και μόνιμα lockdowns λόγω μολυσματικών ασθενειών, που θα ξεσπάσουν στον πλανήτη κατά την επόμενη δεκαετία.

«Αφαιρεί (ο ΠΟΥ) την ικανότητα των χωρών να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και το πιο σημαντικό, αυτές οι προτάσεις θα δημιουργήσουν μια γραφειοκρατία η ύπαρξη της οποίας εξαρτάται από τις πανδημίες», λέει ο Ντέιβιντ Μπελ ,επιστήμονας και πρώην στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στην πραγματικότητα, έχει προγραμματίσει μία 10ετία μολυσματικών ασθενειών από το 2020 έως το 2030, όπως αποκάλυψε η ιολόγος του ΠΟΥ Marion Koopmans στο «The Plan».

Όταν ρωτήθηκε αν είναι υψηλές οι πιθανότητες να υπάρξει δεύτερη πανδημία, απαντά: «Ναι, αυτό βρίσκεται στο 10ετές σχέδιο του ΠΟΥ εδώ και αρκετό καιρό.
Αυτό το σχέδιο λέει ότι θα υπάρξει μια μεγάλη κρίση μολυσματικών ασθενειών. Λοιπόν, αυτή ήταν η πρώτη χρονιά».

Πώς θα μπορούσαν να γνωρίζουν ότι μια κρίση μολυσματικών ασθενειών επίκειται την επόμενη δεκαετία; Μια σειρά από συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι αυτό μπορεί να ήταν το σχέδιο από παλιά — ένα σχέδιο που δεν έχει κρυφτεί. Αντίθετα, δηλώνεται ανοιχτά εδώ και χρόνια ότι ερχόταν μια πανδημία, θέτοντας τις βάσεις για ευρεία αποδοχή και συμμόρφωση σε όλο τον κόσμο, αναφέρει ο ιστότοπος Noqreport.

Η παραδοχή της ιολόγου του ΠΟΥ ότι ο οργανισμός έχει ένα σχέδιο για 10 χρόνια συνεχιζόμενων πανδημιών αντικατοπτρίζει τη δήλωση του Μπιλ Γκέιτς ότι ο Covid ήταν η πρώτη «πανδημία μία» και τώρα έρχεται η «δεύτερη πανδημία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκέιτς είναι ο Νο. 1 χρηματοδότης του ΠΟΥ, συνεισφέροντας περισσότερα στον διετή προϋπολογισμό του ΠΟΥ των 4,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων από οποιαδήποτε κυβέρνηση κράτους – μέλους.

Μάλιστα, ο Γκέιτς είχε προειδοποιήσει από το 2018 για μία επικείμενη παγκόσμια επιδημία μέσα στη δεκαετία του 2020 ενώ η πρώην σύζυγος του Melinda, είχε δηλώσει πως ένας κατασκευασμένος ιός τα επόμενα χρόνια ίσως θα ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα.

Ευλογιά των πιθήκων: Τα σενάρια για τον προσχεδιασμό έξαρσης ασθενειών και τα πραγματικά δεδομένα

Μια σειρά δημοσιευμάτων, λοιπόν, παρουσιάζουν την εμφάνιση νέων μολυσματικών ασθενειών ως αποτέλεσμα κάποιας συνωμοσίας, στην πραγματικότητα, ένας εκτενής όγκος επιστημονικών δεδομένων, υποστηρίζει ότι πρόκειται για αναμενόμενο φαινόμενο, στο πλαίσιο καθιερωμένων φυσικών μηχανισμών και του τρόπου λειτουργίας των σημερινών ανθρώπινων κοινωνιών.

Είναι παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι η πανδημία της COVID-19 και η επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων είχαν προσχεδιαστεί, καθώς η εμφάνισή τους είχε προβλεφθεί σε προηγούμενες ασκήσεις ετοιμότητας. Ένας εκτενής όγκος επιστημονικών δεδομένων, έχει τεκμηριώσει ότι οι περισσότερες αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες των τελευταίων δεκαετιών, έχουν μεταπηδήσει στους ανθρώπους από ζώα (ζωονόσοι). Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του αναφερόμενου ρίσκου, με ενδεικτικούς κρίσιμους παράγοντες την απρόσεκτη επέκταση της γεωργίας και κτηνοτροφίας, την μείωση της βιοποικιλότητας και την κλιματική αλλαγή. Στην επιστημονική κοινότητα, ήταν δεδομένο πως αργά ή γρήγορα, θα λάμβανε χώρα μια ακόμη πανδημία, και γι’ αυτόν τον λόγο, διεξάγονταν σχετικές εικονικές ασκήσεις, ήδη πολλά χρόνια πριν τις εμφανίσεις των επίμαχων νόσων.

Η πιο συνηθισμένη υπόθεση μεταξύ ειδικών για την προέλευση της COVID-19, είναι πως, ως συνήθως, πρόκειται για φυσικό ιό που μεταπήδησε σε ανθρώπους. Η θεωρία μιας οργανωμένης διαρροής του ιού δεν θεωρείται βάσιμη στην επιστημονική κοινότητα, και ούτε συνάδει με την αντίδραση των κινεζικών αρχών κατά την πρώτη φάση της έξαρσης. Όσον αφορά την ευλογιά των πιθήκων, μεμονωμένες εμφανίσεις κρουσμάτων στον δυτικό κόσμο είχαν υπάρξει και τα περασμένα χρόνια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2021 που έλαβε χώρα η επίμαχη άσκηση. Η πρόσφατη έξαρση ήταν αρκετά προβλέψιμη, καθώς η αντίστοιχη έξαρση στη Νιγηρία κατά τα τελευταία έτη είχε αφεθεί σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη, και το τείχος ανοσίας απέναντι στην οικογένεια των εν λόγω ιών είχε φθίνει σημαντικά στον υπόλοιπο κόσμο, έπειτα από την διεθνή εξάλειψη της «ανθρώπινης» ευλογιάς το 1980 και την παύση των σχετικών εμβολιασμών.