ΥΓΕΙΑ

Ήρθε η ώρα να πάρουμε στα σοβαρά τον καρκίνο του δέρματος

Ήρθε η ώρα να πάρουμε στα σοβαρά τον καρκίνο του δέρματος

6 κανόνες πρόληψης και προστασίας για την μάστιγα που ολοένα και μεγαλώνει.

Σε έναν ήλιο πολύ διαφορετικό από εκείνον στον οποίο μεγαλώσαμε και με πρωτόγνωρες αλλαγές στην ατμόσφαιρα, η ηλιοθεραπεία αρχίζει πλέον και φαντάζει ιδιαίτερα επικίνδυνη. Ο καρκίνος του δέρματος δεν βλέπει θαλπωρή και ξενοιασιά στην παραλία, αλλά αντιθέτως θα εκμεταλλευτεί κάθε λάθος μας κίνηση για να κάνει ζημιά. Σημαντική ζημιά. Να σκεφτεί κανείς ότι τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 18% (σ.σ.: σύμφωνα με τον WHO) και σε σημεία που κανείς δεν φαντάζεται ότι μπορεί να έχει προβλήματα - όπως για παράδειγμα στο σημείο του δέρματος κάτω από τα νύχια.

Οι άντρες τείνουν να παραμελούν τις επισκέψεις σε δερματολόγους, αλλά πολύ περισσότερο να προφυλάσσονται για να αποφύγουν τα χειρότερα. Αυτό το καλοκαίρι μην κάνεις το ίδιο. Προστατέψου και υιοθέτησε τους 6 παρακάτω κανόνες για την προστασία σου.

Δώσε βάση στον δείκτη προστασίας

Δεν είναι ανάγκη να πρέπει να βγεις στην παραλία για να φορέσεις αντιηλιακό. Είτε κινείσαι καθημερινά για ώρες μέσα στην πόλη λόγω δουλειάς, είτε επειδή προπονείσαι τρέχοντας στο δρόμο, το αντηλιακό είναι ο μόνος σύμμαχος ενάντια στις βλαβερές ακτίνες UV που θέλουν να σκοτώσουν το δέρμα σου. Φρόντισε να χρησιμοποιείς δείκτη προστασίας άνω του 30.

Διαβάστε τα υπόλοιπα στο Ratpack.gr

Ροή Ειδήσεων