ΥΓΕΙΑ

Πώς θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού - Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Πώς θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού - Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος θεωρεί ότι για να τελειώσει η πανδημία, πρέπει πρώτα να τερματιστούν οι τοπικές επιδημίες.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στο MEGA αναδεικνύοντας το πρόβλημα του long covid, από το οποίο υποφέρουν 1 εκατομμύριο πολίτες.

«Για να τελειώσει η πανδημία θα πρέπει πρώτα να τελειώσουν οι τοπικές επιδημίες. Ο κορονοϊός βρίσκεται σε ύφεση στη χώρα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε αρκετά κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους. Ο κορονοϊός δεν είναι ιός που θα εξαφανιστεί, δυστυχώς θα ξανακάνει μία πιο δυναμική επανεμφάνιση όταν κρυώσει ο καιρός. Θα υπάρξει έξαρση, αλλά η ελπίδα όλων είναι ότι με τον εμβολιασμό η έξαρση αυτή θα αφήσει πολύ μικρότερο αποτύπωμα», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο MEGA.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ανέφερε: «Αυτό το εμβόλιο που γίνεται τώρα προστατεύει από την Ο4 και Ο5. Η μεγάλη προστασία που έχουμε είναι και για οποιοδήποτε στέλεχος πρόκειται να γεννηθεί, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο δεν είναι δραστικό μόνο έναντι του αρχικού ιού, αλλά και για όλα τα ενδιάμεσα στελέχη».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, θα ωφεληθούν όλοι όσοι προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά της COVID-19, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και όσοι είναι εκτεθειμένοι στον ιό, όπως οι υγειονομικοί. Επιπλέον, τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Βασιλακόπουλος: «Κάθε 6-7 μήνες έχουμε μία νέα μετάλλαξη» - Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Βασιλακόπουλος: Τρεις φορές πιο ενισχυμένα τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Έρχονται και τα εισπνεόμενα

Βασιλακόπουλος: Βρισκόμαστε σε φάση εκτόνωσης του κύματος κορονοϊού - Έρχονται νέα εμβόλια