ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: Το 1ο εξάμηνο του 2023 ο προσωπικός γιατρός για παιδιά - Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. οι εγγραφές

Πλεύρης: Το 1ο εξάμηνο του 2023 ο προσωπικός γιατρός για παιδιά - Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. οι εγγραφές
O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
INTIME

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μίλησε τόνισε πως οι εγγραφές των πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό ξεπέρασαν τα 4 εκατ., ένα στόχο που αναμενόταν να επιτευχθεί στα τέλη της χρονιάς.

Στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, την επέκτασή του και για τα παιδιά, την πορεία της πανδημίας αλλά και τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Mega ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, στο σύστημα έχουν ενταχθεί 3.250 γιατροί και συγκεκριμένα στις ειδικότητες της παθολογίας, των γενικών και οικογενειακών γιατρών η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών άγγιξε το 30%, με τον ίδιο να σχολιάζει πως υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθεί η συμμετοχή.

Επιπλέον, στο σύστημα εντάχθηκαν άλλες 10 ειδικότητες:

-Αιματολόγοι

-Γαστρεντερολόγοι

-Καρδιολόγοι

-Νευρολόγοι

-Ενδοκρινολόγοι – Διαβητολόγοι

-Νεφρολόγοι

-Ρευματολόγοι

-Ογκολόγοι

-Πνευματολόγοι

-Φυσικής ιατρικής – αποκατάστασης

«Όλες οι χώρες έχουν ένα σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας. Η πανδημία μας έδειξε ότι πολλοί συμπολίτες μας επειδή δεν έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει, πάνε στα νοσοκομεία ακόμα και όταν δεν χρειάζεται. Το 55% των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που εάν είχαν ένα γιατρό να τους πει τι να κάνουν δεν θα πήγαιναν», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύστημα όπου ο πολίτης δεν θα πληρώνει τίποτα και θα μπορεί να έχει ένα γιατρό όχι όταν είναι ασθενής, αλλά όντας υγιής», διευκρίνισε ο υπουργός σχετικά με τον Προσωπικό Γιατρό.

Ο στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο Προσωπικός Γιατρός από τον Ιανουάριο του 2023 για τον ενήλικο πληθυσμό και το πρώτο εξάμηνο του 2023 να λειτουργήσει για τα παιδιά.