ΠΑΙΔΕΙΑ

Σπουδές ψυχολογίας: Η πανδημία φέρνει στο προσκήνιο την ψυχική μας υγεία

Σπουδές ψυχολογίας: Η πανδημία φέρνει στο προσκήνιο την ψυχική μας υγεία
Στη μετα-πανδημική εποχή, οι σπουδές ψυχικής υγείας δεν μπορεί παρά να είναι άμεσα συνυφασμένες με την κοινωνία

Το «στοίχημα» του επαγγελματικού μέλλοντος δεν είναι εύκολο να κερδηθεί χωρίς την κατάλληλη βοήθεια και καθοδήγηση.

Στη μετα-πανδημική εποχή, οι σπουδές ψυχικής υγείας δεν μπορεί παρά να είναι άμεσα συνυφασμένες με την κοινωνία, καταγράφοντας την αντίστοιχη ζήτηση, στην παρούσα συγκυρία. Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι οι νέοι, που τους τελευταίους μήνες και με αφορμή τα επακόλουθα της νόσου Covid-19 στις ζωές μας, συνειδητοποίησαν πως τους γοητεύει η ανθρώπινη συμπεριφορά και αναρωτήθηκαν γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται, δρουν, αντιδρούν και αλληλοεπιδρούν με κάποιους συγκεκριμένους τρόπους, τόσο υπό ακραίες καταστάσεις όσο και κατά την καθημερινότητά τους.

Φυσικά, μπορεί να έχουμε ήδη αντιληφθεί το επιστημονικό πεδίο που μας ενδιαφέρει, όμως υπάρχουν πολλές ακόμη συνιστώσες που θα πρέπει να αξιολογήσουμε πριν λάβουμε την τελική απόφαση για το τι θα σπουδάσουμε, όπως «Ποιο ίδρυμα θα επιλέξουμε;», «Ποιες προοπτικές μας προσφέρει αυτή η επιλογή;», «Ποιο πρόγραμμα σπουδών θα ακολουθήσουμε;». Για εμάς που θέλουμε να έρθουμε ένα «βήμα» πιο κοντά με τα βιολογικά και κοινωνικά θεμέλια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, μέσα από την έρευνα στην ψυχολογία και την πρακτική της άσκηση, τότε το BSc (Hons) Psychology από το IST College, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις σπουδές μας!

Οι λόγοι που θα μας κάνουν να επιλέξουμε τις σπουδές ψυχολογίας

Το «στοίχημα» του επαγγελματικού μέλλοντος δεν είναι εύκολο να κερδηθεί χωρίς την κατάλληλη βοήθεια και καθοδήγηση. Η ψυχική μας υγεία έχει αλλάξει μετά την εμπειρία της πανδημίας και κατά κύριο λόγο, έχει επιβαρυνθεί: Για παράδειγμα, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά κατάθλιψης, ενώ πολλοί άνθρωποι να δυσκολεύτηκαν να διαχειριστούν ψυχολογικά τα νέα δεδομένα και τις ανατροπές που έφερε στην καθημερινότητά τους η μετά-Covid εποχή, αναζητώντας τη βοήθεια ειδικού ώστε να μπορούν να διαχειριστούν συναισθηματικά τις νέες συνθήκες.

Ο ρόλος και η σημαντικότητα της ψυχικής υγείας στην καθημερινότητα των ανθρώπων αναδείχθηκε σε ύψιστης προτεραιότητας ζήτημα, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα - μέχρι πρότινος η επίσκεψη σε έναν ειδικό θεωρούταν ταμπού για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Οι ραγδαίες αλλαγές αλλά και η ίδια η ευαισθητοποίηση ως προς την ψυχική υγεία, λοιπόν, είχαν ως αποτέλεσμα να στραφεί το ενδιαφέρον πολλών υποψηφίων σπουδαστών στον τομέα της ψυχολογίας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση για ποιοτικές σπουδές που θα αναδείξουν ικανούς επαγγελματίες.

Επιλέγοντας το BSc in Psychology που προσφέρει το IST College σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Wrexham Glyndwr University, που φέτος αναδείχθηκε πρώτο για την ικανοποίηση των φοιτητών του στην Αγγλία και την Ουαλία και δεύτερο για την ποιότητα διδασκαλίας του, μπορούμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Πέραν από ποιοτικές σπουδές, σε συνεργασία με ένα κορυφαίο βρετανικό ίδρυμα, έχουμε και το πλεονέκτημα να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσουμε στο εξωτερικό.

Τα «βήματα» που θα κάνουν το όνειρό μας… πραγματικότητα

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology είναι ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, τριετούς διάρκειας, full time που παρέχει την απαραίτητη γνώση σε όλους τους τομείς της Επιστήμης της ψυχολογίας και, μέσα από μεθοδικά «βήματα», οδηγεί στην απόκτηση ενός πτυχίου με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας – ένα πτυχίο, που μπορεί να οδηγήσει σε μια λαμπρή καριέρα στον τομέα της ψυχολογίας.

Το πτυχίο άλλωστε αναγνωρίζεται από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων, γεγονός που σημαίνει ότι δίνει στον απόφοιτο την δυνατότητα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των σπουδών προσφέρεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στους φοιτητές, μέσα από συνεργασίες με Φορείς και Οργανισμούς, ενώ κάθε χρόνο θα διοργανώνονται ομιλίες και ποικίλες δραστηριότητες για τους φοιτητές σε θέματα που άπτονται του επιστημονικού πεδίου της ψυχολογίας. Επιπλέον, το IST College μας δίνει την ευκαιρία να δηλώσουμε συμμετοχή μέχρι τις 03/10/2022 σε έναν διαγωνισμό και να διεκδικήσουμε δύο υποτροφίες 50% για το BSc in Psychology του IST College.

Μέσα από τη σύγχρονη πλατφόρμα εκπαίδευσης του IST, θα έχουμε τη δυνατότητα να εξατομικεύσουμε το πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες μας αφού θα μπορούμε να συνδυάσουμε με ευέλικτο τρόπο τη δια ζώσης εκπαίδευση με την online διδασκαλία και τα on-demand μαθήματα. Έτσι, μπορούμε να παρακολουθούμε τα μαθήματα, χωρίς να χρειαστεί να αφήσουμε πίσω τυχόν άλλες υποχρεώσεις της ζωής μας.

Με το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Bachelor in Psychology από το IST College μπορούμε να αποκτήσουμε βαθιά γνώση του αντικειμένου, μέσα από ποιοτική εκπαίδευση που παρέχεται σε συνεργασία και με κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού. Για να μπορούμε να ακολουθήσουμε τις σπουδές που μας ενδιαφέρουν και να γίνουμε σωστοί, ολοκληρωμένοι επαγγελματίες, για ένα αύριο ακόμα καλύτερο και στον τομέα της ψυχικής υγείας.