ΥΓΕΙΑ

Αλλαγές στη μητρική της Apivita – Ανεβαίνει ο κλάδος των δερμοκαλλυντικών

Marc Toulemonde
Ο Marc Toulemonde

Ο Marc Toulemonde αναλαμβάνει επικεφαλής του τομέα Δέρματος του Ομίλου Puig, στον οποίο ανήκει η Apivita - Κερδίζουν έδαφος τα προϊόντα δέρματος που διατίθενται στα φαρμακεία και προτείνονται από επαγγελματίες Υγείας. 

Με αιχμή του δόρατος τα δερμοκαλλυντικά της Apivita και της Uriage, ο όμιλος Puig ποντάρει στο ψηφιακό επιχειρείν και την ανάπτυξη στην αγορά των ΗΠΑ. Νέος πρόεδρος του τμήματος Δέρματος (Derma) του Ομίλου, αναλαμβάνει απο την 1η Ιουνίου ο Marc Toulemonde.

Το τμήμα Derma της Puig είχε αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια, ενισχύοντας τη θέση του στην αγορά περιποίησης δέρματος για προϊόντα που διατίθενται στα φαρμακεία και προτείνονται από επαγγελματίες υγείας. Το 2022, η Puig κατέγραψε αύξηση 20% στην κατηγορία περιποίησης δέρματος και αντιπροσωπεύει το 9% των συνολικών καθαρών εσόδων του Ομίλου ύψους 3.620 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι.

Ο Marc Toulemonde διαδέχεται τον Hervé Lesieur, ο οποίος μετά από 12 χρόνια σε ηγετικούς ρόλους στην Uriage και την Apivita και στο τμήμα Derma της Puig, αποχωρεί στα τέλη του 2023. Ο Marc Toulemonde έχει 25 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία ομορφιάς, με εξειδίκευση στα δερματολογικά προϊόντα. Αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα στην κατηγορία περιποίησης δέρματος, η οποία αποτελεί κρίσιμο πυλώνα της στρατηγικής ανάπτυξης της Puig. Στο παρελθόν ήταν Chief Digital and Marketing Officer της L’Oréal USA και πρόεδρος του Τμήματος Δερματολογικής Ομορφιάς της L’Oréal για τη Βόρεια Αμερική.

Με έδρα το Παρίσι, ο κ. Toulemonde θα αναλάβει την ευθύνη για την επίβλεψη των Uriage και Apivita, δύο εμπορικών σημάτων που ενσωματώθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της Puig το 2021 ως μέρος του τμήματος Derma. Και οι δύο μάρκες αποτελούν μέρος της οικογενειακής επιχείρησης Puig από το 2011 και το 2017, αντίστοιχα. Τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Uriage αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα του Ιαματικού Νερού Uriage, ενώ η Apivita κατέχει τη διάκριση της πρώτης ελληνικής εταιρείας με πιστοποίηση B Corp, με μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον κλάδο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Marc Toulemonde στην Puig ως πρόεδρο του τμήματός μας Derma. Η εκτεταμένη εμπειρία και εξειδίκευσή του στην περιποίηση της επιδερμίδας καθώς και η βαθιά του γνώση της ψηφιακής επιχείρησης και της σημαντικής αγοράς των ΗΠΑ θα αποτελέσουν σημαντικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στα δερμοκαλλυντικά. Εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας και της οικογένειας της Puig, θέλω να ευχαριστήσω τον Hervé Lesieur για την τεράστια συμβολή του στην επιτυχία του τμήματος μέχρι σήμερα και να ευχηθώ στον Marc Toulemonde κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο», δήλωσε ο Marc Puig, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

«Χαίρομαι πολύ που γίνομαι μέλος της Puig, μιας εταιρείας της οποίας οι αξίες και η αποστολή ευθυγραμμίζονται με τις δικές μου. Είμαι ευγνώμων στην οικογένεια Puig που μου έδωσε την ευκαιρία να ηγούμαι του τμήματος Derma καθώς ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Hervé Lesieur για την εξαιρετική συνεισφορά του στην επιτυχία του τμήματος όλα αυτά τα χρόνια και για την ευγενική υποστήριξη και συνεργασία του. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τις εξαιρετικές ομάδες του Uriage και της Apivita και είμαι ενθουσιασμένος για τις δυνατότητες της επιχείρησης derma του Ομίλου Puig στο μέλλον», δήλωσε ο Marc Toulemonde.