ΥΓΕΙΑ

Με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ συναντήθηκε η Μίνα Γκάγκα

Γενική Συνέλευση ΠΟΥ
Ο Δρ. Τέντρος και η Μίνα Γκάγκα
Υπ. Υγ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στη Γενεύη. 

Με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ, Δρ, Χανς Κλούγκε, συναντήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Εκτός από την κυρία Γκάγκα, η οποία είναι μέλος του Standing Committee του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στις συναντήσεις συμμετείχε και ο πρέσβης Αλέξανδρος Παπαϊωάννου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Γενεύη. Θέματα που συζητήθηκαν ήταν η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας αλλά και η ετοιμότητα για οποιαδήποτε νέα κρίση, ένα σχέδιο που πρέπει να υπογραφεί έως το 2024 από όλες τις χώρες μέλη.

Και οι δύο διευθυντές εξήραν τον ρόλο της Ελλάδας και το πόσο βοηθητικό για όλο τον ΠΟΥ είναι το Γραφείο Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, που εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δρ. Tedros, και λειτουργεί στην Αθήνα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η έρευνα "People’s Voices" που γίνεται σε όλον τον κόσμο, σχετικά με το πώς αισθάνονται οι πολίτες για τα συστήματα υγείας σε κάθε χώρα και τις αλλαγές που θέλουν. Η παρουσίαση της έρευνας People's Voices, που τελεί υπό τη μέριμνα και του Υπουργείου Yγείας της Ελλάδας, έγινε από την επικεφαλής, Prof. Margaret Kruk του Harvard και υπεύθυνη της ομάδας Quest. Τη συνάντηση άνοιξαν η Αναπληρώτρια Yπουργός, Μίνα Γκάγκα και η Dr Natasha Azzopardi- Muskat του ΠΟΥ. Η σχετική έρευνα θα ολοκληρωθεί και για την Ελλάδα στο επόμενο τρίμηνο.

Σχετικές ειδήσεις