ΥΓΕΙΑ

Απλήρωτοι από το καλοκαίρι, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που απολύονται

Απλήρωτοι από το καλοκαίρι, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που απολύονται

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι από το καλοκαίρι, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ με αφορμή την καταγγελία της σύμβασης των 700-800 απεργών γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Η ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της κάνει ευθεία επίθεση στον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, ο οποίος και ανακοίνωσε την καταγγελία της δεύτερης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ των γιατρών εκείνων που απεργούν από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αντί για συγκεκριμένες σοβαρές απαντήσεις στα απεργιακά αιτήματα της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ, ο Υφυπουργός κ. Μπέζας με ύφος 1.000 καρδιναλίων από το περιστύλιο της Βουλής, εκτόξευσε απειλές για διακοπή συμβάσεων σε μία προσπάθεια να διασπάσει και να κάμψει το απεργιακό μέτωπο.

Αναμενόμενο από έναν πολιτικό που η μόνη του σχέση με τον χώρο της Υγείας, είναι ότι για να φτάσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του περνάει έξω από 2, 3 νοσοκομεία. Ας ασχοληθεί καλύτερα με κατασκευές και ας απολογηθεί στους ασφαλισμένους για το έργο του στον τομέα της Υγείας και ας εξηγήσει γιατί τα πανάκριβα μηχανήματα στις δημόσιες μονάδες των πολυιατρείων είναι κλειστά, με αποτέλεσμα ασφαλιστικά κεφάλαια καθημερινά να μετακινούνται στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα και ο ασφαλισμένος να πληρώνει από την τσέπη του.

Στην ουσία με την απόφαση του αυτή, τιμωρεί τους ασφαλισμένους που βρίσκονται σε αδιέξοδο και τους οδηγεί εκ του ασφαλούς στην επί πληρωμή εξέταση. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι γι' αυτές τις συμβάσεις οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί έχουν να πληρωθούν για επισκέψεις και παρακλινικές εξετάσεις τουλάχιστον, από τις αρχές καλοκαιριού. Με απερίγραπτο θράσος, μιλάει για μεταρρύθμιση όταν γνωρίζουμε όλοι, ότι είναι η ερμηνευτική λέξη της πλήρους διάλυσης των δημόσιων δομών στο χώρο της υγείας».

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Το plan b των εκκαθαρίσεων στον ΕΟΠΥΥ

Έπεσε σε κώμα λόγω παρενεργειών φθηνού γενόσημου

«Κατέβασαν» τα νυστέρια οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου

Ξεκινούν οι 1000 πρώτες απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ο Σόρος-μέτοχος της TEVA- πίσω από την τροπολογία για τα φάρμακα;

Δαγρές: Κινδυνεύει η ελληνική παραγωγή από ξένα συμφέροντα

«Η τροπολογία οδηγεί σε ελλείψεις και είσοδο ανωνύμων γενοσήμων»