ΥΓΕΙΑ

Η υγεία απεργεί και την ερχόμενη εβδομάδα

Η υγεία απεργεί και την ερχόμενη εβδομάδα

Στην 48ωρη απεργία της ερχόμενης εβδομάδας στις 19 και 20 Μαρτίου, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου νοσοκομεία και Μονάδες Υγείας λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας αφού η ΟΕΝΓΕ συμμετείχε στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι αντιδρά με τον τρόπο αυτό στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο. Ο χώρος της Υγείας – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ - έχει πληγεί βάναυσα από τις διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις και ποικιλώνυμα μνημονιακά μέτρα και δεν πρόκειται να ανεχτεί τη διάλυση των δομών του ΕΣΥ με το πρόσχημα των 'μεταρρυθμίσεων'.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη, συνεδριάζει η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών και θα λάβει αποφάσεις για την 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στα λόγια σκληρά, ενώ στην ουσία έχει εκχωρήσει την άσκηση της διακυβέρνησης στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιφυλάσσεται το ΣτΕ για το πλαφόν συνταγογράφησης

Νέες απεργίες των φαρμακοποιών Παρασκευή & Δευτέρα