ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Περικοπές στα επιδόματα μετακίνησης των νεφροπαθών

ΕΟΠΥΥ: Περικοπές στα επιδόματα μετακίνησης των νεφροπαθών

Επαναπροσδιορίζει ο ΕΟΠΥΥ το κόστος των μετακινήσεων των νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, με στόχο την περιστολή των αποζημιώσεων που αποδίδει στους νεφροπαθείς για τα έξοδα μεταφοράς προς τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού.

Στα σχέδια του ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνεται η μετακίνηση των νεφροπαθών από τις ίδιες τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, τις οποίες θα αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ για τη μεταφορά των ασφαλισμένων του.

Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής γενικός Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ κ. Ι. Βαφειάδης προς όλες τις συμβεβλημένες ιδιωτικές Μονάδες Τεχνητού Νερού, από τις οποίες ζητά να γνωστοποιήσουν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 27 Μαΐου τη λίστα των μονίμων αιμοκαθαιρόμενων ασφαλισμένων, που μετακινούνται με ίδια μέσα (δαπάνες) της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού / Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης για τη διενέργεια τακτικών αιμοκαθάρσεων.

Μάλιστα, ο κ. Ι. Βαφειάδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., διερευνά τη δυνατότητα διενέργειας διαγωνισμού σε Νομαρχιακό ή Περιφερειακό επίπεδο για τη μεταφορά των αιμοκαθαρόμενων ασφαλισμένων, ή το ενδεχόμενο οι Μ.Χ.Α. και Μ.Τ.Ν. να δύναται να μετακινούν τους ασθενείς τους με ίδιαν ευθύνη κατόπιν συμφωνίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τη μηνιαία τιμή αποζημίωσής τους».

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr.