Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων

Newsroom Newsroom

Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων

Τη μεγάλη δυσφορία του κόσμου της φαρμακοβιομηχανίας έχει προκαλέσει το ατελείωτο πάρε - δώσε των συνεδριάσεων της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων αλλά και ο ρόλος του ΕΟΦ στο θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων.


Και αυτό, διότι οι συνεδριάσεις, όπως φαίνεται, μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ, ενώ αύριο Τρίτη, αναμένεται μία ακόμη συνεδρίαση της Επιτροπής, η 4η κατά σειρά από τότε που ξεκίνησε η τελευταία διαδικασία, για να δώσει τιμή στα 60 καινούρια μόρια και στα 600 γενόσημα. Παράγοντες της φαρμακοβιομηχανίας μάλιστα, αναφέρουν ότι «τα αυτονόητα θα έπρεπε να λύνονται από τον ΕΟΦ, και τα πολύ σοβαρά θέματα να προωθούνται και να εξετάζονται από την Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων».

Εν τω μεταξύ, αύριο Τρίτη, αναμένεται να συνεδριάσει όπως είπαμε για 4η φορά η Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τις ενστάσεις από τις εταιρείες για λάθη από το τελευταίο δελτίο τιμών.

Την περασμένη Παρασκευή, η Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της για την τιμολόγηση των 600 γενοσήμων και 60 πρωτοτύπων πολλά από τα οποία έχουν και νέες δραστικές. Επομένως, εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να εκδοθεί και το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί ένα ακόμη δελτίο τιμών το οποίο θα περιλαμβάνει διορθώσεις από παλαιότερα λάθη ανακοστολόγησης.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πρέπει να εμβολιαστείτε για την γρίπη εφέτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved