ΥΓΕΙΑ

Επικίνδυνα τα λουκάνικα για τη μετάδοση της ηπατίτιδας Ε

Επικίνδυνα τα λουκάνικα για τη μετάδοση της ηπατίτιδας Ε

Ένα στα δέκα λουκάνικα και άλλα προϊόντα που προέρχονται από επεξεργασμένο χοιρινό κρέας μπορεί να οδηγήσουν σε λοίμωξη από τον ιό της ηπατίτιδας Ε (HEV) εάν δεν μαγειρευτούν σωστά, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του BBC, έχει παρατηρηθεί «αιφνίδια αύξηση» των κρουσμάτων ηπατίτιδας Ε σε Αγγλία και Ουαλία, καθώς οι καταναλωτές δεν αντιλαμβάνονται τον πιθανό κίνδυνο, τονίζουν κυβερνητικοί σύμβουλοι της χώρας, συμπληρώνοντας πως τα λουκάνικα θα πρέπει να μαγειρεύονται για 20 λεπτά τουλάχιστον σε θερμοκρασία 70 βαθμών Κελσίου ώστε να εξοντωθεί ο ιός.

Διαβάστε περισσότερα στο www.onmed.gr

Σχετικές ειδήσεις