ΑΧΕΠΑ: Καταγγελίες για την παραχώρηση των μαγειρείων σε ιδιώτες

Newsroom Newsroom

ΑΧΕΠΑ: Καταγγελίες για την παραχώρηση των μαγειρείων σε ιδιώτες

Την παραχώρηση των δημόσιων υπηρεσιών του ΑΧΕΠΑ σε ιδιώτες καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Έχουμε υποχρέωση να υπερασπίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου μας. Έχουμε επίσης υποχρέωση να ελέγχουμε την διοίκηση για ενέργειες (προμήθειες, εργολαβίες κλπ.) που βλάπτουν το δημόσιο (δηλ. το δικό μας) συμφέρον.

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Διοίκησης, αποφασίστηκε η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την οριστική παραχώρηση των μαγειρείων σε ιδιώτες.

Πρόφαση ήταν η συνταξιοδότηση-αποχώρηση συναδέλφων από τα μαγειρεία τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν έχουμε κάποιο στοιχείο ότι η διοίκηση πραγματικά προσπάθησε για την αναπλήρωση αυτών των θέσεων.

Οι οργανικές θέσεις των εναπομεινάντων εργαζόμενων στα μαγειρεία θα καταργηθούν. Για την οικονομική σκοπιμότητα της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας δεν προσφέρθηκε επαρκής τεκμηρίωση, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι οι ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες στα Νοσοκομεία κοστίζουν πολύ περισσότερο αυτών που προσφέρονταν με μόνιμο (και με στοιχειώδη δικαιώματα) προσωπικό.

Μετά την καθαριότητα, τη φύλαξη, τη σίτιση, τα πλυντήρια, τα μαγειρεία τι ακολουθεί;;;

Η Διοίκηση έχει φανερώσει τα σχέδιά της: η Τεχνική Υπηρεσία, Διοικητικές Υπηρεσίες, τα Εργαστήρια και στο τέλος ακόμη και η Νοσηλευτική Υπηρεσία...

Προς τι η βιασύνη για παραχώρηση των δημόσιων υπηρεσιών του νοσοκομείου μας στους ιδιώτες τώρα;».

Πηγή: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved