ΥΓΕΙΑ

Ο ΕΟΠΥΥ στα χρόνια των Θεσμών, οι 100 δόσεις και η λύση Κοντού

Ο ΕΟΠΥΥ στα χρόνια των Θεσμών, οι 100 δόσεις και η λύση Κοντού

Δεν συμμετείχε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, στη χθεσινή (17/03/2015) συνάντηση με τους εκπροσώπους του Brussels Group σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Αντελήφθη ότι η συνάντηση ήταν καθαρά υπηρεσιακή ή μήπως δεν ήθελε να δώσει περαιτέρω τροφή στα σενάρια των τελευταίων ημερών αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει την... πολυθρύλητη πλέον καρέκλα του Οργανισμού;

Φυσικά ο κ. Κοντός είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και όλο αυτό το διάστημα που η ονοματολογία γύρω από τον ΕΟΠΥΥ πάει και έρχεται δεν έχει πάρει καμία θέση και καλώς πράττει. Συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του και να είναι παρών, όπου απαιτείται.

Όμως πράγματι η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών ήταν καθαρά υπηρεσιακή και τεχνική και αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε όπως τονίστηκε και όπως έγινε γνωστό, είναι ότι αυτή την στιγμή τα οικονομικά του Οργανισμού, έστω και ισχνά και προβληματικά, δεν επιβαρύνουν δημοσιονομικά τη χώρα. Ο προϋπολογισμός βεβαίως είναι μικρός ανέρχεται στα 5, 2 δισ. ευρώ, ωστόσο η «τρύπα» που θα πρέπει να καλυφθεί αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ, ποσά που αφορά σε μη καταβολή των εισφορών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Επίσης, υπάρχει μία υπέρβαση κατά 35 εκατ. ευρώ στην φαρμακευτική δαπάνη για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον του ΕΟΠΥΥ αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αξιοποιηθεί εκτός από τα φυσικά πρόσωπα και από τα Ασφαλιστικά Ταμεία προκειμένου να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr