ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού: Από το 2009 στο ΕΣΥ, αλλά...

Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού: Από το 2009 στο ΕΣΥ, αλλά...

Από το 2009 είναι ενταγμένα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τόσο το Νοσοκομείο όσο και το Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Γιατί ποτέ δεν εφαρμόστηκε ο νόμος; Τι αποκαλύπτουν πηγές του υπουργείου Υγείας για τη σημερινή κατάσταση και τι υποστηρίζουν κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι;

Της Γεωργίας Λινάρδου

Το κυρίαρχο στοιχείο από τη μέχρι τώρα επίσημη καταγραφή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Onmed.gr, είναι –όπως χαρακτηριστικά μας είπαν– πως: «Δεν επρόκειτο για νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά για φυλακές μέσα στη φυλακή».

«Από αυτοψία που έχουμε κάνει, οι συνθήκες διαβίωσης είναι απαράδεκτες, οι ασθενείς δεν λαμβάνουν τη θεραπεία που χρειάζονται. Πεθαίνουν αβοήθητοι», περιγράφουν πηγές του υπουργείου Υγείας, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα εδώ και καιρό καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι στο Νοσοκομείο και στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.
Κι όμως, μέχρι πριν από μερικούς μήνες, η προηγούμενη κυβέρνηση επικοινωνούσε πως η ένταξη των δύο αυτών ιδρυμάτων στο ΕΣΥ είναι άμεσης προτεραιότητας. Και τότε, όμως, όποιος γνώριζε την κατάσταση γελούσε πικρά.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr