«Στο κόκκινο» λειτουργούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Newsroom Newsroom

«Στο κόκκινο» λειτουργούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Σε ακραίες συνθήκες λειτουργούν τα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λόγω της υποχρηματοδότησής τους, ενώ γιατροί και προσωπικό προειδοποιούν, ότι αν η κατάσταση δεν αλλάξει, θα προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» πραγματοποίησαν χθες (13/05/2015) πολύωρη γενική συνέλευση, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα των ελλείψεων σε προσωπικό και η προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου λόγω υποχρηματοδότησης.

Αποφασίστηκε, επίσης, η συμμετοχή γιατρών και εργαζομένων στην απεργία της 20ης Μαΐου.

Λόγω της συνέλευσης ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ενώ το νοσοκομείο λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας.

Οι καρκινοπαθείς δεν βρίσκουν φάρμακα στα νοσοκομεία

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις και σε ογκολογικά φάρμακα. Όπως καταγγέλλουν ασθενείς και οι συγγενείς τους, συχνά φεύγουν από τα νοσοκομεία άπραγοι ή καθυστερούν να τα βρουν ή αναγκάζονται να τα αναζητήσουν αλλού.

Συχνά δε παρατηρείται το φαινόμενο να συνταγογραφούνται τα αναγκαία φάρμακα από γιατρούς του νοσοκομείου και οι ασθενείς να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια να τα φέρνουν στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν στην αγωγή τους.

Στο ΑΧΕΠΑ παρατηρείται έλλειψη σε βασικά υλικά, όπως γάντια μιας χρήσης, θερμόμετρα, σύριγγες, αποστειρωμένες γάζες, σεντόνια, πιεσόμετρα, ουροσυλλέκτες κλπ.

Πηγή: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved