Ένα βήμα πριν την αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές

Newsroom Newsroom

Ένα βήμα πριν την αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι φυσικοθεραπευτές, για τα ποσά που καλούνται να επιστρέψουν στον ΕΟΠΥΥ, λόγω των μέτρων rebate και clawback.

Συγκεκριμένα, ο Π.Σ.Φ καλεί τα μέλη του σε αγωνιστική συσπείρωση για την προετοιμασία δυναμικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα και ζητά την κατανόηση των ασφαλισμένων για το ενδεχόμενο της αναστολής της συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΠΣΦ καλεί σε συστράτευση τα κινήματα των ασθενών, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, καθώς παρ’ όλες τις αυξήσεις στις παρακρατήσεις του κλάδου υγείας που επιβλήθηκαν στους πολίτες, οι παρακρατήσεις δεν φτάνουν στο κλάδο της υγείας, με αποτέλεσμα ο δημόσιος φορέας υγείας-ΕΟΠΥΥ να μην χρηματοδοτείται επαρκώς και οι υπηρεσίες υγεία συνεχώς να υποβαθμίζονται.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών «αντιδρώντας στην επιβολή των καταστροφικών μέτρων του rebate & clawback, στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές, που υποχρεώνει σε ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 5 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και την μείωση της πραγματικής τιμής της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας από τα 15 στα 4 ευρώ, καλεί τα μέλη του σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής της σύμβασης συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, θεωρώντας ότι αν είναι να παρέχεις την εργασία σου και τις υποδομές σου και να μην αμείβεσαι, καλύτερα να μην συνεργάζεσαι.

Ο αφανισμός του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας δεν είναι ενδεχόμενο, είναι πλέον πραγματικότητα. Το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, Η ΥΓΕΙΑ, στην Ελλάδα του 2015 έχει πάψει να προστατεύεται και θεωρείται πολυτέλεια» καταλήγει ο ΠΣΦ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved