ΥΓΕΙΑ

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο για τους πρόσφυγες με νέα δεδομένα

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο για τους πρόσφυγες με νέα δεδομένα

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, Πέμπτη (10/03/2016) το Συντονιστικό Όργανο για τους πρόσφυγες, προκειμένου να συνεκτιμήσει την επίσκεψη που πραγματοποίησαν χθες στην Ειδομένη, κλιμάκια του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Εν τω μεταξύ τα νέα από το μέτωπο του προσφυγικού δεν τελειώνουν ποτέ και όπως όλα δείχνουν, εκπλήσσουν διαρκώς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία και φορείς.

Η νεότερη είδηση που έφθασε αργά το απόγευμα χθες, αφορά σε 170 άτομα τα οποία έφθασαν από την Τουρκία στο Διδυμότειχο και διαμένουν σε τολ. Και για τα άτομα αυτά, θα πρέπει να δούμε από σήμερα τι μέλλει γενέσθαι, αναφορικά με την υγεία τους και με τη διαμονή τους τονίζει στο onMed ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Ο πρόεδρος του Κέντρου θα επισκεφθεί ξανά την Ειδομένη και η χθεσινή του τουλάχιστον επίσκεψη ήταν αρκετά χρήσιμη θα λέγαμε.

Ο κ. Γιαννόπουλος από την αυτοψία που διενήργησε υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα υγειονομικής βόμβας αλλά η επιδημιολογική επιτήρηση είναι στον ύψιστο βαθμό και αυτό θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί. Η Ειδομένη είναι η περιοχή με το μεγαλύτερο μέρος προσφύγων αυτή την στιγμή στη χώρα και μπορεί προς ώρας τα πράγματα να κυλούν ομαλά (και ευχόμαστε αυτό να συνεχιστεί) ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι μας περιμένει από πλευράς δημόσιας υγείας. Φυσικά όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ακόμη και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος έχει τονίσει πολλές φορές ότι οι πρόσφυγες είναι υγιείς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η υγεία τους δεν μπορεί να επιδεινωθεί, ή να αλλάξει κάποια στιγμή. Άλλωστε ο χειμώνας (αν και Μάρτιος) είναι ακόμη εδώ οι βροχές είναι άφθονες το διάστημα αυτό και οι πληροφορίες από το νοσοκομείο του Κιλκίς είναι σοβαρές, καθώς πολλά προσφυγόπουλα νοσηλεύονται ήδη στο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr