ΥΓΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στο ΣτΕ ο Γιαννόπουλος - Τα μέλη του ΔΣ καλούνται να υποβάλουν παραιτήσεις

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στο ΣτΕ ο Γιαννόπουλος - Τα μέλη του ΔΣ καλούνται να υποβάλουν παραιτήσεις

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει σήμερα (05/05/2016) ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος προκειμένου να προσβάλει την υπουργική απόφαση με την οποία παύεται από την προεδρία του φορέα.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ο κ. Γιαννόπουλος θα αξιοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα που του δίνει ο νόμος (ασφαλιστικά μέτρα και Συμβούλιο της Επικρατείας) προκειμένου να στηρίξει τη θέση του, ενώ το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την άδικη παύση του από την προεδρία του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς.

Άδικη, καθώς σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Γιαννόπουλος στήριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα ενώ υποδειγματική ήταν η στάση του και στο προσφυγικό ζήτημα, με άπειρες επισκέψεις σε όλα τα hot spots και στα σημεία που βρίσκονται οι πρόσφυγες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι όταν όλοι μιλούσαν για υγειονομική βόμβα εξαιτίας των αυξημένων προσφυγικών ροών, ο κ. Γιαννόπουλος από την πρώτη στιγμή, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, παίρνοντας θέση συγκεκριμένη, επισημαίνοντας, ότι δεν υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας.

Εν τω μεταξύ, λήγει σήμερα και η 24ωρη προθεσμία που έχει θέσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υποβάλουν την παραίτησή τους τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι όποιος δεν θα παραιτηθεί, θα παυθεί και θα αντικατασταθεί και εδώ βεβαίως γεννάται το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απαιτεί να παραιτηθούν τα μέλη που τοποθετήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το onMed μίλησε με ορισμένα μέλη του ΔΣ, τα οποία δήλωσαν ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν και ότι δεν τους ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα απηύθυναν το εύλογο ερώτημα, «γιατί να παραιτηθούμε, εμάς δεν μας τοποθέτησε η Νέα Δημοκρατία».

Εξάλλου χθες το απόγευμα, δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η υπουργική απόφαση με την οποία τοποθετείται στη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. Ο κ. Ρόζενμπεργκ είναι ιδρυτής και επί πολλά έτη πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου». Από το 2007, διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Ένα ερώτημα που κυριαρχεί τώρα είναι τι μέλλει γενέσθαι με το διαγωνισμό για την στελέχωση ΜΕΘ, καθώς η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει οριστεί για την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Πηγή: Onmed.gr