Δύο μήνες απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό

Newsroom Newsroom

Δύο μήνες απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και στον εργολάβο, προκειμένου να γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων δύο μηνών, πραγματοποιούν εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, σήμερα Δευτέρα (30/05/2016) στις 12.30.

Όπως ενημερώνει σχετικά το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτηρίου, οι εργολαβικοί εργάτες στον Ευαγγελισμό έχουν να πληρωθούν δύο μήνες με το αιτιολογικό ότι δεν υπογράφει ο πάρεδρος, ή ο εργολάβος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους και η Διοίκηση και το Υπουργείο «νίπτουν τας χείρας τους».

Αντίστοιχη μη καταβολή δεδουλευμένων, υπάρχει ακόμα και σε νοσοκομεία που εξακολουθούν να ισχύουν οι συμβάσεις, τονίζει το Σωματείο, προσθέτοντας: «Ακόμα και εκεί που έγιναν οι απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις (π.χ. Δρομοκαΐτειο) οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι απλήρωτοι. Την κρίση την πληρώνουν μόνο οι εργάτες και δεν είναι αποφασισμένοι να παραδοθούν».

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού, καλεί όλους τους εργαζόμενους, να είναι παρόντες στη σημερινή συγκέντρωση και να μην λείψει κανείς, ζητάει καμία ανοχή στην τρομοκρατία, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Παράλληλα, δηλώνει ότι προετοιμάζονται κινητοποιήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved