ΥΓΕΙΑ

Ξανθός-Πολάκης προς Διοικητές: Πληρώστε τα ληξιπρόθεσμα, διώξτε τους εργολάβους

Ξανθός-Πολάκης προς Διοικητές: Πληρώστε τα ληξιπρόθεσμα, διώξτε τους εργολάβους

Συνάντηση με τους νέους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, είχε την Πέμπτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επανέλαβε στους νέους διοικητές, πως δεν έχουν επιλεγεί με κομματικά κριτήρια, ενώ τους ζήτησε να προχωρήσουν σε ατομικές συμβάσεις αφού διώξουν τους εργολάβους και να πληρώσουν 605 εκατ. ευρώ εντός του Αυγούστου για τα ληξιπρόθεσμα.

Ειδικότερα, μιλώντας προς τους νέους διοικητές ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ανέφερε: «Θέλουμε να εδραιώσουμε ένα άλλο κοινωνικό ήθος στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το στοίχημα είναι να μπορέσουμε να παρέμβουμε στις διαχρονικές στρεβλώσεις, διασφαλίζοντας την ευστάθεια και την αυξανόμενη κάλυψη των αναγκών των πολιτών. Παρά το γεγονός ότι έχουμε δρομολογήσει σημαντικές παρεμβάσεις όπως η καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και η ενίσχυση με πόρους και προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία, δεν είναι ακόμα αισθητή η βελτίωση της καθημερινότητας του συστήματος υγείας. Είναι, όμως, η πρώτη ολοκληρωμένη παρέμβαση στήριξης της δημόσιας περίθαλψης από την αρχή της μνημονιακής περιόδου».

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr