Υπουργείο Υγείας: Ετοιμάζει μονάδες ανακουφιστικής φροντίδας για ασθενείς με αλτσχάιμερ

Newsroom Newsroom

Υπουργείο Υγείας: Ετοιμάζει μονάδες ανακουφιστικής φροντίδας για ασθενείς με αλτσχάιμερ

Στη δημιουργία μονάδων ανακουφιστικής φροντίδας για ασθενείς με Αλτσχάιμερ τελικού σταδίου, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας.

Αυτό δήλωσε η καθηγήτρια νευρολογίας του ΑΠΘ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ και μέλος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, Μάγδα Τσολάκη στο Πρακτορείο FM.

Η κ. Τσολάκη μιλάει επίσης για το επίδομα που πρόκειται να δοθεί μέσα στο έτος από το Υπουργείο, βάσει αλγόριθμου, τον οποίο δημιουργεί αυτό το διάστημα το Εθνικό Παρατηρητήριο για την Άνοια.

Παράλληλα η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ εξαίρει το έργο των Ελλήνων φροντιστών, που όπως υπογραμμίζει συνεχώς βραβεύεται σε διεθνές επίπεδο.

Σε συνεργασία με τις εταιρείες Αλτσχάιμερ, Δήμους και Μητροπόλεις

Το υπουργείο Υγείας, όπως δηλώνει η κα Τσολάκη, «ανακοίνωσε στο Εθνικό Παρατηρητήριο για την Άνοια στις 28 Ιουνίου, ότι έχει την πρόθεση σε συνεργασία με τις 13 περιφέρειες της χώρας, να ιδρύσει με χρήματα του ΕΣΠΑ, μονάδες ανακουφιστικής φροντίδας, μια σε κάθε περιφέρεια, έτσι ώστε να εκλείψει το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε στις μέρες μας και στην πατρίδα μας, που δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν που να τελειώσουν τη ζωή τους, όταν βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση της άνοιας».

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved