ΥΓΕΙΑ

Δικαίωση Γιαννόπουλου: Το υπ. Υγείας σε δεύτερες σκέψεις για να αγνοήσει την απόφαση του ΣτΕ

Δικαίωση Γιαννόπουλου: Το υπ. Υγείας σε δεύτερες σκέψεις για να αγνοήσει την απόφαση του ΣτΕ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καθηγητής Χειρουργικής και πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος, απολαμβάνει από χθες την δικαίωση που ανέμενε εδώ και καιρό, καθώς το ΣτΕ τον δικαιώνει αναφανδόν και μαζί με αυτόν, δύο ακόμη μέλη του ΔΣ που παύθηκαν αιφνιδίως τον περασμένο Μάιο, από την προεδρία του υγειονομικού Κέντρου.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Το κορυφαίο θεσμικά Νομικό Όργανο, έκρινε αντισυνταγματικές και παράνομες τις αναγκαστικές παραιτήσεις, των τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έγιναν τον περασμένο Μάιο με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Την ίδια ώρα το ΣτΕ, με την απόφασή του αυτή, εκθέτει σην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και προσωπικά στον κ. Παύλο Πολάκη. Ο κ. Γιαννόπουλος μπορεί να περίμενε πέντε και πλέον μήνες προκειμένου να δικαιωθεί, όμως τελικά η δικαίωση ήρθε έστω και καθυστερημένα, ενώ υπάρχουν πολλές πληροφορίες που λένε ότι η απόφαση του ΣτΕ είχε εκδοθεί νωρίτερα και περέμενε ανενεργή στα συρτάρια.

Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται τώρα, είναι όχι εάν επιστρέψει ο κ. Γιαννόπουλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά εάν η πολιτική ηγεσία του το επιτρέψει. Ο ίδιος φαίνεται να έχει την πρόθεση της επιστροφής, μάλιστα σε επικοινωνία που είχε αργά χθες το βράδυ το on Med μαζί του, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι θα ακολουθήσει τις συμβουλές των νομικών του συμβούλων.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr