ΥΓΕΙΑ

Ευαγγελισμός: Χωρίς αγγειογράφο για μία εβδομάδα η «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ - Τι απαντά η διοίκηση

Ευαγγελισμός: Χωρίς αγγειογράφο για μία εβδομάδα η «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ - Τι απαντά η διοίκηση

Την ανάγκη ανανέωσης μεγάλου μέρους του εξοπλισμού του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσηλευτηρίου, με αφορμή το μείζον θέμα της βλάβης του αγγειογράφου του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου (στεφανιογραφία) που για σχεδόν μια εβδομάδα δεν λειτούργησε.

Με περιορισμένους πόρους, σχεδόν ανύπαρκτο προσωπικό και σοβαρά προβλήματα στον εξοπλισμό, πορεύονται τα περισσότερα νοσοκομεία, ωστόσο, το Σωματείο Εργαζομένων στη ναυαρχίδα του ΕΣΥ επιμένει για ένα δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν και δημόσιο.

«Πολλά είναι τα ιατρικά όργανα, μηχανήματα και συσκευές που λόγω παλαιότητας, έντονης χρήσης, λήξης της εγγύησης συντήρησης, υφίστανται συχνά βλάβες. Οι εξετάσεις για τους ασθενείς καθυστερούν πολύ και το νοσοκομείο πληρώνει υπερβολικά ποσά στις προμηθεύτριες εταιρείες για την επισκευή τους» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, σε απάντησή της η διοίκηση του Ευαγγελισμού κάνει λόγο για ζημιά και όχι για βλάβη, επιρρίπτοντας ευθύνες στο προσωπικό του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου. «Η εν λόγω βλάβη εντοπίστηκε αμέσως την ίδια μέρα, ήταν ΖΗΜΙΑ από κακή χρήση, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στο εν λόγω σύστημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και γι' αυτό έχει δώσει εντολή για Προκαταρκτική Έρευνα». Η λετιουργία του Αγγειογράφου θα αποκατασταθεί σήμερα Παρασκευή από την προμηθεύτρια εταιρεία, σύμφωνα με την διοίκηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr