ΥΓΕΙΑ

Η βία καλά κρατεί στα Ψυχιατρεία - Ήρθε η ώρα μιας σοβαρής παρέμβασης στην ψυχική υγεία

Η βία καλά κρατεί στα Ψυχιατρεία - Ήρθε η ώρα μιας σοβαρής παρέμβασης στην ψυχική υγεία

Μία σκληρή ρουτίνα αποτελούν πλέον τα καθημερινά περιστατικά βίας προς τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό, τα οποία καταγράφονται στα Ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Το γεγονός αυτό, οφείλει να προβληματίσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς εκτός από την επαγγελματική εξουθένωση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και εκτός από τις τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ, τώρα έρχεται να προστεθεί και η βία. Πραγματικά, ασύλληπτη κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι, είναι πλέον αθωράκιστοι απέναντι στη βία και κάτι πρέπει να γίνει τώρα για να μην πούμε χθες!

Ήδη ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής (ΣΥΝΟΨΥΝΟ – ΕΣΥ) σε ανακοίνωση του, με αφορμή την επίθεση από ασθενή σε νοσηλεύτρια στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της, ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πράξεις και όχι μόνο λόγια, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Παράλληλα, καταγγέλλει για εγκληματική αμέλεια την Πολιτεία, σχετικά µε την προστασία εργαζομένων και ασθενών.

Να θυμίσουμε, ότι το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Ιουνίου, στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» και σύμφωνα με τον Σύλλογο στο συγκεκριμένο τμήμα οξέων περιστατικών που τραυματίστηκε η νοσηλεύτρια εκτελούσαν βάρδια μόλις δύο άτομα (ένας άνδρας και µία γυναίκα) για 31 ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε δύο ορόφους.

Μάλιστα ο ΣΥΝΟΨΥΝΟ – ΕΣΥ καταγγέλλει ότι στα τμήματα οξέων περιστατικών νοσηλεύονται αδιακρίτως ασθενείς οι οποίοι δεν θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε αυτά, όπως ασθενείς µε νοητική υστέρηση ή µε το καθεστώς του άρθρου 69 του Ποινικού Κώδικα, εξαρτημένοι από ουσίες και άλλοι οι οποίοι έχουν ανάγκη νοσηλείας σε ειδικές θεραπευτικές µονάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr