Γιόγκα: 5 προβλήματα ψυχικής υγείας που μπορεί να επιλύσει

Newsroom Newsroom

Γιόγκα: 5 προβλήματα ψυχικής υγείας που μπορεί να επιλύσει

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει το μυαλό να ηρεμήσει και να ανακουφίσει το άγχος και τις ανησυχίες που πλήττουν την καθημερινότητα. Τα οφέλη της όμως μπορούν να επεκταθούν και σε πιο σοβαρά ψυχολογικά ζητήματα.

Σχεδόν 1 στους 5 Αμερικανούς (περίπου 43 εκατομμύρια), πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια, όπως κατάθλιψη, άγχος ή σχιζοφρένεια. Τα άτομα αυτά συχνά δυσκολεύονται να λάβουν την απαιτούμενη φροντίδα, ενώ τα διαθέσιμα φάρμακα δεν φέρνουν πάντα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Γι’ αυτούς και για άλλους λόγους, πολλά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας αναζητούν εναλλακτικές προσεγγίσεις στη διαχείρισή τους, συμπεριλαμβανομένης της γιόγκα.

Τα οφέλη της γιόγκα είναι σύμφωνα με τους ειδικούς δοσοεξαρτώμενα, δηλαδή όσο περισσότερο την ακολουθείτε, τόσο μεγαλύτερη είναι η βελτίωση που θα δείτε.

Οι περισσότεροι προτείνουν τουλάχιστον 15 λεπτά εξάσκησης το λιγότερο 3-5 φορές την εβδομάδα.

Κατάθλιψη

Έχει βρεθεί ότι η γιόγκα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της θεραπείας της κατάθλιψης. Σειρά μελετών στην Ολλανδία διαπίστωσε ότι η γιόγκα παρείχε σημαντικό όφελος σε πάσχοντες από χρόνια κατάθλιψη. Σε μία από αυτές, άνδρες και γυναίκες που έπασχαν από κατάθλιψη για περίπου 11 χρόνια, είδαν βελτίωση συμπτωμάτων, όπως το στρες, το άγχος και το αναμάσημα σκέψεων, μετά από 2,5 ώρες γιόγκα την εβδομάδα για περίπου 2,5 μήνες σε συνδυασμό με αντικαταθλιπτικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved