Αϋπνία: Σοβαρές οι επιπτώσεις της και στα νεφρά

Newsbomb

Αϋπνία: Σοβαρές οι επιπτώσεις της και στα νεφρά

Η αϋπνία είναι η πιο κοινή διαταραχή του ύπνου και συνδέεται με ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας, από την κατάθλιψη και το Αλτσχάιμερ μέχρι την υπογονιμότητα και τον καρκίνο.

Μια νέα επιστημονική μελέτη που παρουσιάστηκε στη συνάντηση Kidney Week 2017 της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας (ASN) έρχεται να προσθέσει σε αυτή τη μακρά λίστα και τα σοβαρά προβλήματα στα νεφρά.

Οι ερευνητές, από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τενεσί (UTHSC), θέλησαν να εξετάσουν τον ρόλο του ύπνου στην υγεία των νεφρών μακροπρόθεσμα και για τον σκοπό αυτόν μελέτησαν μια ομάδα 957.587 ενηλίκων. Κατά τη διάρκεια της μελέτης παρακολουθήθηκε η υγεία των νεφρών των συμμετεχόντων και καταγράφηκαν τυχόν περιστατικά θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε διαπιστωμένο πρόβλημα στα νεφρά κατά την έναρξη της μελέτης, ενώ 41.928 από αυτούς έπασχαν από αϋπνία. Για την εξαγωγή αξιόπιστων αποτελεσμάτων, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη μια σειρά παραγόντων κινδύνου, όπως ο δείκτης μάζας σώματος, τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και το κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο κάθε συμμετέχοντα.

bigstock 176336212

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved