Αλτσχάιμερ: Ο ρόλος της ζάχαρης στην ανάπτυξη της νόσου

Newsbomb

Αλτσχάιμερ: Ο ρόλος της ζάχαρης στην ανάπτυξη της νόσου

Η συσσώρευση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης σε σημεία του εγκεφάλου έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες κατέληξαν σε σύνδεση των υψηλών επιπέδων γλυκόζης στον εγκέφαλο και των συμπτωμάτων της νόσου.

Ο εγκέφαλος διασπά τη γλυκόζη, τη βασική μορφή ζάχαρης, για την παραγωγή της απαιτούμενης για τη λειτουργία του ενέργειας.

Άνθρωποι των οποίων οι εγκέφαλοι δεν διασπούν αποτελεσματικά τη γλυκόζη, έχουν περισσότερες πλάκες στον εγκέφαλο, σήμα κατατεθέν της νόσου.

Επιπλέον, τα άτομα των οποίων ο εγκέφαλος ήταν λιγότερο αποτελεσματικός στη διάσπαση της γλυκόζης ανέπτυξαν σοβαρότερα συμπτώματα άνοιας, όπως η απώλεια μνήμης.

Ο Δρ Madhav Thambisetty, από το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση των ΗΠΑ και οι συνεργάτες του εξέτασαν δείγματα ιστών του εγκεφάλου, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος.

bigstock 209369665 1

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved