ΥΓΕΙΑ

Ο ΕΟΠΥΥ στο πλευρό των πληγέντων: Πράσινο φως για χειρόγραφες συνταγές και αναλώσιμα

Ο ΕΟΠΥΥ στο πλευρό των πληγέντων: Πράσινο φως για χειρόγραφες συνταγές και αναλώσιμα

Ο ΕΟΠΥΥ παρακάμπτει τα ηλεκτρονικά συστήματα και δίνει το πράσινο φως για χειρόγραφες συνταγές αλλά και διανομή φαρμάκων και υλικών στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες την περασμένη εβδομάδα στη Μάνδρα Αττικής.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Την ίδια προτεραιότητα όμως θα εφαρμόσει η διοίκηση του Οργανισμού εκτός από τους ασφαλισμένους, και στους παρόχους υγείας, οι οποίοι έχασαν πολύτιμο εξοπλισμό και καταστράφηκαν ολοσχερώς οι επαγγελματικοί τους χώροι.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης μιλώντας χθες στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί σχετική εγκύκλιος που ξεκίνησε να ισχύει.

Αλλά και οι χρονίως πάσχοντες που έχασαν τα φάρμακά τους (μιλάμε για ακριβές θεραπείες) θα μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους στον ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Ελευσίνας προκειμένου να τα προμηθευτούν εκ νέου χωρίς επιβάρυνση. Η συνταγογράφηση των παραπάνω φαρμάκων και ειδών, θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση των ασφαλισμένων για την απώλεια του βιβλιαρίου.

Εξετάζουμε οποιοδήποτε αίτημα με απόλυτη προτεραιότητα, τονίζει εμφατικά ο κ. Μπερσίμης, έχοντας δώσει εντολή, οι κάτοικοι της Μάνδρας να μπορέσουν να ανακουφιστούν όσο γίνεται συντομότερα.

Οι πληγέντες που δεν έχουν ταυτότητα ή ΑΜΚΑ θα μπορούν με ένα πιστοποιητικό από το δήμο ή την Πυροσβεστική έχουν τη δυνατότητα και συνταγογράφησης αλλά και εκτέλεσης της συνταγής. Δίνεται επίσης το δικαίωμα στους πλημμυροπαθείς που έχασαν αναλώσιμα υλικά και γυαλιά να τα προμηθευτούν εκ νέου. Μέριμνα και προτεραιότητα επίσης, θα δοθεί από τον Οργανισμό και για τους παρόχους υγείας της περιοχής καθώς και για τις αποζημιώσεις τους σε όσους έχουν επιπροσθέτως πληγεί από την πρόσφατη θεομηνία.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Ρoή Ειδήσεων