Δραγασάκης: Πρόσωπο - κλειδί για την υγεία και την επόμενη ημέρα της ανάπτυξης

Newsroom Newsroom

Δραγασάκης: Πρόσωπο - κλειδί για την υγεία και την επόμενη ημέρα της ανάπτυξης

Μπορεί ο χθεσινός ανασχηματισμός που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ήταν μικρής εμβέλειας, ήταν ωστόσο συμβολικός, καθώς πέρασε το μήνυμα για τις αλλαγές που επιθυμεί να «τρέξουν» το προσεχές διάστημα, αλλά και για τα πρόσωπα που θέλει να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το έργο της κυβέρνησης.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δυναμικό χαρτί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. και πρόσωπο - κλειδί, αναδεικνύεται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος αναλαμβάνει και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο συμπλέει απόλυτα με το υπουργείο Υγείας, καθώς μετά από χρόνια μνημονιακών πιέσεων και περικοπών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (και όλη η κυβέρνηση φυσικά), μιλάει για ανάπτυξη και τέλος των οριζόντιων μέτρων, κάτι που επιθυμούν διακαώς και οι επιχειρηματίες της υγείας και δη της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Δραγασάκης έχει μιλήσει πολλές φορές με θερμά λόγια για την υγεία και τον κλάδο του φαρμάκου και γνωρίζει καλά πως η επόμενη ημέρα της μετά μνημόνιο εποχής και ανάπτυξης θα έρθει όταν υπάρξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τις επιχειρήσεις αυτές. Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος σε εκδήλωση πριν ένα μήνα περίπου για τα 100 χρόνια του υπουργείου Υγείας στο Μέγαρο Μουσικής, είχε αναφερθεί στην αδήριτη ανάγκη, «να διαμορφώσουμε το δικό μας εθνικό σχέδιο για την ύπαρξή μας πέρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, ένα σχέδιο, στο οποίο η Υγεία θα έχει πρωτεύουσα θέση».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νέος πλέον υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει εμπλακεί και με το ζήτημα των κλινικών μελετών. Μάλιστα για το εν λόγω θέμα, την περασμένη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, είχε πραγματοποιηθεί Διϋπουργική Επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στο θέμα των κλινικών μελετών καθώς έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα, ότι μπορούν να τονώσουν την οικονομία αλλά και την υγεία και να εισρεύσουν σημαντικά ποσά στη χώρα. Άλλωστε είναι κάτι για το οποίο φωνάζουν εδώ και χρόνια, οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Με ένα μείζον θέμα που αναμένεται να ασχοληθεί ακόμη ο κ. Δραγασάκης, είναι και η φαρμακευτική κάνναβη, τομέας ο οποίος ανήκε και στον απερχόμενο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου. Να θυμίσουμε την συνέντευξη τύπου που είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου στην ΕΣΗΕΑ με τρεις υπουργούς. Μάλιστα οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου είχαν αναφέρει την ημέρα εκείνη, ότι έχουν συναντηθεί με επενδυτές από Καναδά και Γερμανία, αλλά όχι με φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

Η εμπειρία του νέου υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης όμως στα θέματα της υγείας προκύπτει και από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) το οποίο συνεδριάζει υπό τον ίδιο.

«Τώρα βρισκόμαστε στη φάση που δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για το νέο Βιώσιμο και Δίκαιο Κοινωνικό Κράτος με ολοκληρωμένες υπηρεσίες και στοχευμένες παρεμβάσεις», είχε τονίσει εμφατικά στην ομιλία του ο κ. Δραγασάκης στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας ακόμη, πως «Δεν περιοριζόμαστε στην επούλωση των πληγών και την επιδιόρθωση του κοινωνικού κράτους, όπως αυτό λειτουργούσε στο παρελθόν, με αποσπασματικό και πελατειακό τρόπο, αλλά επιδιώκουμε την ανασυγκρότηση του σε νέες αξιακές και λειτουργικές βάσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved