Οι γιατροί στα όριά τους από τις εξοντωτικές εφημερίες

Newsroom Newsroom

Οι γιατροί στα όριά τους από τις εξοντωτικές εφημερίες

Πιεσμένοι και καταπονημένοι περισσότερο από ποτέ είναι οι γιατροί της χώρας, οι οποίοι καλούνται πλέον να στηρίξουν και τα εξοντωτικά προγράμματα εφημεριών του ΕΣΥ.

Σαν να μην έφθανε όλη η στήριξη τόσα χρόνια Μνημονιακής Πολιτικής, μιας πολιτικής που γονάτισε στην κυριολεξία τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος ωστόσο προς τιμήν του στήριξε και εξακολουθεί να υποστηρίζει και να βάζει τεράστια πλάτη στους πολίτες, στους ανασφάλιστους, στις ευπαθείς ομάδες, στους πρόσφυγες!

Οι γιατροί ζητούν μόνιμες προσλήψεις οι οποίες θα δώσουν ανάσα και αξιοπρέπεια όχι μόνο στους ίδιους, αλλά και στους ασθενείς, και στο δημόσιο σύστημα υγείας.

«Τώρα εκτός από το «να βάλουμε πλάτη» θέλουν και ενυπόγραφα να δηλώσουμε ότι συμφωνούμε να δουλεύουμε μέχρι τελικής πτώσης. Παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας όπου σταθεί και όπου βρεθεί «για τη σημαντική μαζική ένεση ανθρώπινου δυναμικού που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Υγεία» η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά, τονίζει χαρακτηριστικά η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών. Και προσθέτει:

«Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο...» ότι σε πολλά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας, κυρίως στην περιφέρεια αλλά όχι μόνο, οι γιατροί κάνουν έως και 15 εφημερίες το μήνα για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι εφημεριακές ανάγκες εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης που υπάρχει. Για να κάμψουν τις αντιδράσεις για τις άθλιες συνθήκες εφημέρευσης και για τα απάνθρωπα ωράρια οι Διοικήσεις εναλλάσσουν «το καρότο με το μαστίγιο» ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Από τη μία τα «εντέλλεσθε» που δίνουν και παίρνουν. Από την άλλη η τακτική που ακολουθούν Διοικήσεις αρκετών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας να ζητάνε από τους γιατρούς να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι αποδέχονται να πραγματοποιήσουν το σύνολο των εφημεριών που αναγράφονται στο πρόγραμμα ή να προσυπογράφουν όλοι οι συνάδελφοι το μηνιαίο πρόγραμμα των εφημεριών.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved