ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση στις 25 Απριλίου υπό τη σκιά των καθηλωμένων δαπανών υγείας

Newsroom Newsroom

ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση στις 25 Απριλίου υπό τη σκιά των καθηλωμένων δαπανών υγείας

Την ώρα που η όλη η αγορά συζητά για τον Οργανισμό Αξιολόγησης Ιατρικής Τεχνολογίας και για το γεγονός ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά αποκτά αξιολόγηση και αποζημίωση της καινοτομίας, το δημόσιο σύστημα υγείας, εξακολουθεί να ταλανίζεται από τις μειωμένες δαπάνες υγείας, οι οποίες παραμένουν καθηλωμένες κάτω του 5% του ΑΕΠ (σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ).

Επιμέλεια: Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου

Το γεγονός αυτό, έχει σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο, τόσο στην περίθαλψη των πολιτών όσο και στις ελλείψεις που εμφανίζονται σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Για το εν λόγω θέμα έχουν μιλήσει πολλές φορές οι Ιατρικοί Σύλλογοι, τονίζοντας πως η ασφάλεια των ασθενών αλλά και η αξιοπρέπεια των επαγγελματιών υγείας και του συστήματος, απαιτούν μία σημαντική αύξηση (για την ακρίβεια διόρθωση) των δημόσιων δαπανών υγείας.

Και φυσικά δεν θα λέγαμε ότι η καλύτερη λύση είναι η έξοδος (τυπικά τουλάχιστον) από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Τι μπορεί άραγε να αλλάξει δραστικά σε μόλις μερικούς μήνες από σήμερα;

Η ΠΟΕΔΗΝ ασκεί για ακόμη μία φορά σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ειδικότερα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανακοινώνοντας την πανελλαδική της κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη 25 Απριλίου.

Σχολιάζει σχετικά με τις δημόσιες δαπάνες η ΠΟΕΔΗΝ:

«Με τέτοιες δημόσιες δαπάνες δεν υφίσταται Δημόσια Υγεία. Δεν το λέει μόνο η ΠΟΕΔΗΝ. Το λένε όλες οι επιστημονικές μελέτες. Το λέει ο ΟΟΣΑ. Οι πολίτες βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράζουν Υπηρεσίες Υγείας και η ποιότητα των παρεχόμενων Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας συνεχώς υποβαθμίζεται. Οι πολίτες άλλων χωρών της Ευρώπης (Γαλλία, Μ. Βρετανία κ.α.) ασκούν σκληρή κριτική στις Κυβερνήσεις τους ομιλώντας για κατάρρευση των συστημάτων υγείας αν και οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι άνω του 8% του ΑΕΠ των χωρών της. Και τι ΑΕΠ έχουν!»

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved