3-2-1: Η τελευταία μέθοδος αντιμετώπισης της αϋπνίας

NEWSBOMB

3-2-1: Η τελευταία μέθοδος αντιμετώπισης της αϋπνίας

Ένα νέο, απλό και πρωτότυπο κόλπο που θα σας βοηθήσει να ξαναβρείτε τον ύπνο σας.

Οι αϋπνίες θεωρούνται μια συνηθισμένη διαταραχή του ύπνου που συμβαίνει σε πολύ κόσμο, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι σημαντικό. Μια μελέτη που έγινε πρόσφατα στην Νορβηγία, όμως, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Η μελέτη αυτή έδειξε πως οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να κοιμηθούν το βράδυ, έχουν σοβαρό κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, κατά 45% περισσότερο μάλιστα από αυτούς που κοιμούνται κατευθείαν.

Οι αϋπνίες όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλούς τρόπους, αρκεί να βοηθήσουμε κι εμείς λίγο. Ένας από αυτούς είναι μέσω της ύπνωσης, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ύπνου.

«Η ύπνωση μειώνει την γενική εγκεφαλική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που συνδέονται με τα αισθήματα του άγχους, έτσι ώστε να νιώθουμε πιο χαλαροί», λέει ο dr. Mark P. Jensen, αντιπρόεδρος της ερευνητικής ομάδας του Department of Rehabilitation Medicine στο Πανεπιστήμιο της Washington.

Η ύπνωση δεν είναι απαραίτητα αυτό που βλέπουμε στις ταινίες, με το γνωστό ρολόι που πηγαίνει μπρος-πίσω μπροστά στα μάτια μας και την επιτακτική φωνή που μας λέει πως τα βλέφαρά μας είναι βαριά.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved