Διατροφή κατά της αϋπνίας

NEWSBOMB

Διατροφή κατά της αϋπνίας

Η αϋπνία μπορεί να ρυθμίστεί εύκολα με τις κατάλληλες διατροφικές συνήθειες.

Πολλές φορές η αιτία της αϋπνίας κρύβετε στο φαγητό! Ακόμη όμως και αν η αιτία βρίσκεται κάπου αλλού, όπως το αυξημένο άγχος η κατανάλωση ορισμένων τροφών και η αποφυγή κάποιον άλλων μπορεί να βοηθήσει την καλύτερη ποιότητα ύπνου.

• Όλοι γνωρίζουμε ότι η καφεΐνη δρα σα διεγερτικό και δυσχεράνει τον ύπνο. Καφεΐνη όμως δεν υπάρχει μόνο στον καφέ αλλά και σε άλλες κρυφές πηγές όπως το τσάι, το κακάο, η σοκολάτα, τα αναψυκτικά τύπου κόλα αλλά και στα decaffeine προϊόντα. Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση των παραπάνω τροφών 4 ώρες πριν τον ύπνο.

• Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών βοηθά την έλευση του ύπνου. Ωστόσο δε βελτιώνει την ποιότητά του. Οι ζαλάδες, ο πονοκέφαλος και η ανησυχία που προκαλεί το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να οδηγήσουν στη διακοπή του. Καλό είναι ένα άτομο που βιώνει πρόβλημα αϋπνίας να αποφεύγει την κατανάλωση αλκοόλ 4 ώρες πριν την ώρα ύπνου. Σε περίπτωση που καταναλωθεί αλκοόλ φροντίστε ταυτόχρονα να καταναλώνετε τουλάχιστον ίση ποσότητα νερού ώστε να μετριάζονται οι παρενέργειες που προκαλεί.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved