Στυτική δυσλειτουργία: Πώς μπορεί να βοηθήσει η σύντροφος

Newsroom Newsroom

Στυτική δυσλειτουργία: Πώς μπορεί να βοηθήσει η σύντροφος

Καταλυτικός είναι ο ρόλος της συντρόφου στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, μιας κατάστασης που, σύμφωνα με στοιχεία, θα βιώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους οι μισοί άνδρες άνω των 40 ετών.

Οι ειδικοί διατείνονται ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της οι σύντροφοι πρέπει να λειτουργούν ως ζευγάρι, ως ολότητα, και όχι ατομικά και μεμονωμένα. Συνεπώς, η στάση που θα τηρήσει η γυναίκα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά…

«Περιστασιακά οι άνδρες δυσκολεύονται να επιτύχουν ή να διατηρήσουν μια στύση ικανή για σεξουαλική πράξη. Η περιστασιακή στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται στο άγχος, την κούραση, την υπερκατανάλωση αλκοόλ και δεν είναι ανησυχητική. Ωστόσο, όταν αυτή συμβαίνει συχνά, τότε μπορεί να οφείλεται σε συναισθηματικά ή οργανικά αίτια, οπότε ο ασθενής θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό, αφού μπορεί να είναι ένδειξη ύπαρξης μιας σοβαρότερης πάθησης», εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Νικόλαος Γ. Κατσένης.

«Από τη διάγνωση έως τη θεραπεία η στάση της συζύγου/συντρόφου είναι ανεκτίμητη, αφού μπορεί να καθορίσει και επιταχύνει σημαντικά την όλη θεραπευτική διαδικασία», επισημαίνει.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved