Εποχική vs χρόνια τριχόπτωση: Πώς θα τις ξεχωρίσετε

Newsroom Newsroom

Εποχική vs χρόνια τριχόπτωση: Πώς θα τις ξεχωρίσετε

Τριχόπτωση. Αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες.

Τι γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά σήμερα για την εν λόγω πάθηση; Αλήθεια, ποια είναι τα πρώτα «ύποπτα» σημάδια τα οποία προειδοποιούν ότι κάποιος πάσχει από αυτή; Άραγε, ποιες είναι σήμερα οι πιο αποτελεσματικές και ανώδυνες θεραπείες;

Προκειμένου να κατανοήσουμε το πρόβλημα και να αναφερθούμε στις πλέον σύγχρονες λύσεις, είναι απαραίτητο να κάνουμε μία σημαντική διάκριση και συγκεκριμένα, να ξεκαθαρίσουμε πως υπάρχουν δύο είδη τριχόπτωσης: Η εποχική και η χρόνια. Το ποια θεραπεία θα ακολουθήσει ο καθένας, εξαρτάται από το είδος της τριχόπτωσης και φυσικά, τον βαθμό του προβλήματος.

Τι είναι η εποχική τριχόπτωση

Η εποχική αντιδραστική τριχόπτωση είναι ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο το οποίο αφορά και στα δύο φύλα και τα άτομα που επηρεάζονται από αυτή, παρατηρούν αυξημένη απώλεια μαλλιών κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών περιόδων.

Η αλήθεια είναι πως σε φυσιολογικά πλαίσια, οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν περίπου 50 τρίχες την ημέρα. Ωστόσο, από τα μέσα του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι παρατηρούν μία αυξημένη απώλεια μαλλιών. Το γεγονός αυτό φέρεται να σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες καθώς και με το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία και συγκεκριμένα λόγω των ελεύθερων ριζών.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved