Μπακαλιάρος σκορδαλιά στο… μικροσκόπιο των διατροφολόγων

Newsroom Newsroom

Μπακαλιάρος σκορδαλιά στο… μικροσκόπιο των διατροφολόγων

Ποια η διατροφική αξία του πιάτου που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της 25ης Μαρτίου και πώς θα γλιτώσουμε θερμίδες;

Τα νέα από το… μέτωπο των διατροφολόγων είναι κατ' αρχήν καλά: Όλοι οι ειδικοί αναγνωρίζουν τη θρεπτική αξία του μπακαλιάρου ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα ψάρια.

Αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ψευδαργύρου και φωσφόρου, καθώς επίσης, και βιταμινών A, D και Κ. Επιπλέον, προσφέρει στον οργανισμό τα περίφημα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, γνωστά για την ευεργετική τους δράση στην υγεία της καρδιάς, των αγγείων και του εγκεφάλου. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει ωμεγα-3 λιπαρά, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η πρόσληψή τους μέσω της διατροφής.

Σημειώστε ότι 180 γραμμάρια φιλέτου μπακαλιάρου δίνουν περίπου 40 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved