ΑΠΟΨΕΙΣ

Κυλιέται σαν ζάρι ο Συριζα;

Κυλιέται σαν ζάρι ο Συριζα;

Ο Στέφανος Κασελάκης μπέρδεψε τον ηγέτη με τον τηλεπαρουσιαστή.

Τι κοινό μπορεί να έχει η Μαρίνα Σάττι και ο Στέφανος Κασσελάκης; Οι δυο παράλληλες γραμμές τους, κάπου τέμνονται και αλλού απέναντι κινούνται.

Αρχικά η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πολιτικό πρόσωπο. Εκπροσωπεί μια χώρα αλλά με τη φωνή της, όχι με το λόγο και τα επιχειρήματα της. Ακόμη και μέσα στην ομάδα της, θα συναντήσουμε ποικίλες πεποιθήσεις για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αλλά μονάχα μια για την συμμετοχή τους στην Eurovision. Άρα η Μαρίνα δεν αποτελεί μονοπρόσωπη εταιρία ως προς την Eurovision.

Το ίδιο και ο Στέφανος Κασσελάκης. Τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Και δεν αναφέρομαι στην Eurovision, αν και η καλλιτεχνική καριέρα του ταιριάζει περισσότερο. Ο αρχηγός κόμματος στο εξωτερικό παραθέτει τα πιστεύω του συνόλου, όχι της χώρας. Ώπα ώπα. «Κόμμα», «συνόλου», σε ποιον αναφέρομαι. Αν η αλαζονεία ήταν τρόπαιο, στο βάθρο θα βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Βασικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υφίσταται. Ο Στέφανος Κασελάκης μπέρδεψε τον ηγέτη με τον τηλεπαρουσιαστή.

Ο πρόεδρος οφείλει καταρχήν να συσπειρώσει και να δημιουργήσει μια ομάδα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ένας άνδρας περιφέρεται στα τηλεοπτικά παράθυρα και τα ΤΙΚΤΟΚ χωρίς να δώσει χρόνο και χώρο να αναδειχθούν συνοδοιπόροι του. Ίσως αν εμφάνιζε ένα αντίβαρο, για παράδειγμα κάποιον σαν τον Ν.Δένδια, να ισορροπούσε η υπερπροβολή του.

Η Μαρίνα Σάττι για κάποιους, με ανωριμότητα έδειξε την εναντίωση της στα πεπραγμένα του Ισραήλ. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι από τη μία πλευρά αναφερόμαστε στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς που δε δίστασε να βίασει, να σκοτώσει και να βασανίσει αθώους ανθρώπους τον Οκτώβριο.

Από την άλλη πλευρά ,όμως, έχουμε τον Μπέντζαμιν Νετανίαχου, ο οποίος αψηφώντας την παγκόσμια κοινή γνώμη, θα επιχειρήσει να εισβάλει στην Ράφα όπου ενάμιση εκατομμύριο άμαχοι, γυναικόπαιδα, έχουν στριμωχτεί παρακαλώντας για τις ζωές τους. Για άλλους το χασμουρητό της τραγουδίστριας, ήταν έξυπνος έμμεσος τρόπος διαμαρτυρίας. Συνειδητά επέλεξε να πάρει θέση και συνάμα να χάσει θέσεις. Φαίνεται ότι η Ελλάδα έπεσε από την 7η στην 10η θέση. Πως έγινε αυτό; Κάποιοι κακεντρεχείς θα πουν πως μαγειρείο είναι ο μουσικός διαγωνισμός…

Μιας και αναφέρθηκα στο φαγητό δεν είδαμε την κουζίνα του Στέφανου. Βέβαια έχουμε μάθει τα πάντα για τη ζωή του. Εκείνος μας έπιασε από το σβέρκο και έβαλε το κεφάλι μας στην κλειδαρότρυπα. Και όταν κάποιος παρουσιάζεται ως Kim Kardashian θέλει χρόνο για να αποβάλλει τον συγκεκριμένο τίτλο. Αν μάλιστα τον καλλιεργεί, σε κάνει να ψάχνεις για απαντήσεις που περιέχονται στο κουτσομπολίστικο τομέα, αδιαφορώντας πλήρως για το οτιδήποτε ειπωθεί πάνω στην πολιτική της χώρας.

Εν κατακλείδι, η Μαρίνα Σατί αν και αξίζει σκοντάφτει και χάνει την Eurovision και ο Στέφανος Κασελάκης … χάνει!