ΠΑΙΔΕΙΑ

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι - Τι ισχύει για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι - Τι ισχύει για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο των σχολείων και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά όχι για όλους...

Πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι,οι μαθητές ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν το σχολείο για διάστημα περίπου τριών μηνών.

Όπως προβλέπεται από τον νόμο, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει σε Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Όπως για παράδειγμα φέτος που η 15η Ιουνίου πέφτει Σάββατο οπότε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας θα ρίξουν αυλαία για την φετινή σχολική χρονιά την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Σχετικά με το καλοκαίρι, τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Παραδείγματος χάρη φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, όποτε τα σχολεία για το καλοκαίρι θα κλείσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, καθώς για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το πότε κλείνουν διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις αλλά και οι Πανελλήνιες 2024.

Όσον αφορά τα Λύκεια, την Παρασκευή 17 Μαΐου, ολοκληρώνονται τα μαθήματα ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την πρώτη και τη δευτέρα λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού 15 Ιουνίου συμπίπτει Σάββατο. Οι απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου.