ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός τα ξημερώματα στην Πάτρα για φωτιά δίπλα σε σπίτια – Έτρεχαν με κουβάδες οι κάτοικοι

Πανικός τα ξημερώματα στην Πάτρα για φωτιά δίπλα σε σπίτια – Έτρεχαν με κουβάδες οι κάτοικοι

Συναγερμός τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Πάτρας

Πανικός προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη οδό Σταμούλη Στράτου, πίσω από το 29ο Δημοτικό σχολείο Πατρών, στην περιοχή του Ψάχου.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 2:45 π.μ, όταν ξερά χόρτα άρπαξαν φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα σε παρακείμενο οικόπεδο το οποίο δεν είχε καθαριστεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, καθώς είδαν τις φλόγες να απειλούν τις οικίες τους και προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά με κουβάδες και λάστιχα και να σώσουν τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν δίπλα από τις φλόγες, αλλά και για να αποτρέψουν την επέκταση της στα σπίτια τους.

Όχημα της πυροσβεστικής που έφτασε στο σημείο κατάφερε γρήγορα να τη σβήσει. Ωστόσο οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι η πυροσβεστική καθυστέρησε «είναι ανεπίτρεπτο η πυροσβεστική να έρχεται μετά από 20 - 25 λεπτά αφότου την έχω καλέσει, με δεδομένο ότι είναι δίπλα μας» λέει αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής για να προσθέσει: «Ευτυχώς που είχε πέσει αρκετά ο αέρας, γιατί διαφορετικά τώρα θα κλαίγαμε».