ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Με καλοκαιρινές «διαθέσεις» η ερχόμενη εβδομάδα – Πάνω από 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Με καλοκαιρινές «διαθέσεις» η ερχόμενη εβδομάδα –  Πάνω από 30 βαθμούς η θερμοκρασία
Eurokinissi

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες με τη θερμοκρασία να παίρνει την ανιούσα και να θυμίζει καλοκαίρι

Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας, ο καιρός από σήμερα βελτιώνεται σταδιακά με τις θερμοκρασίες μεσοβδόμαδα να θυμίζουν καλοκαίρι, καθώς αναμένεται ένα νέο δυνατό κύμα ζέστης.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα από Τετάρτη και μετά αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Μάλιστα, ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 32 βαθμούς σε πολλές περιοχές, ακόμη και στην Αττική.

Δείτε την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με το προγνωστικό μοντέλο καιρού Windy από την Τετάρτη 15 Μαΐου θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 30 σε αρκετές περιοχές.

Θοδωρής Κολυδάς για τα σκαμπανεβάσματ του καιρού

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Θοδωρής Κολυδά ο οποίος επιβεβαιώνει ότι θα χρειαστούν καλοκαιρινά ρούχα την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως λέει ο Θοδωρής Κολυδάς, ήρθαν τα πάνω κάτω, αντί να έχουμε 24-25 βαθμούς – που είναι το φυσιολογικό για την εποχή – είχαμε 19 βαθμούς το ανώτερο.

Η ουσιαστική βελτίωση του καιρού έχει ξεκινήσει από σήμερα για τις περισσότερες περιοχές, με μία μικρή αστάθεια για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ημέρα – ορόσημο για την άνοδο της θερμοκρασίας και την περαιτέρω σταθεροποίηση του καιρού είναι η Τετάρτη.

Όπως επιβεβαίωσε ο Θοδωρής Κολυδάς, θα χρειαστούμε τα καλοκαιρινά μας την επόμενη εβδομάδα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει αισθητά. Μάλιστα, ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 32 βαθμούς σε πολλές περιοχές, ακόμα και στην Αττική.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αύριο Δευτέρα αναμένονται στην Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 24 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Στις Κυκλάδες από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα βόρεια.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και αργότερα στο Αιγαίο θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε στα κεντρικά ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και την Κρήτη θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και νότια.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσες 3 με 5 μποφόρ και μόνο στην Κρήτη θα είναι ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.