ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελειώνει το VAR από την επόμενη σεζόν (;)

Τελειώνει το VAR από την επόμενη σεζόν (;)

Οι σύλλογοι της Premier League θα διεξαγάγουν ψηφοφορία για το VAR 

Το VAR θα μπορούσε να καταργηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ από την επόμενη σεζόν μετά από επίσημο αίτημα ενός συλλόγου της κορυφαίας κατηγορίας

Οι σύλλογοι της Premier League θα διεξάγουν ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση για την κατάργηση του συστήματος βίντεο βοηθού διαιτητή (VAR) από την αρχή της επόμενης σεζόν, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Ήταν μια αμφιλεγόμενη εκστρατεία με πολλές αμφισβητούμενες αποφάσεις, η οποία φυσικά οδήγησε σε συζητήσεις γύρω από το μέλλον του στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας και όχι μόνο.

Ζητήθηκε επισήμως η κατάργηση του VAR

Τώρα, ένα ψήφισμα έχει πλέον υποβληθεί επίσημα στην Premier League από τη Wolverhampton Wanderers, ζητώντας την κατάργηση του VAR αυτό το καλοκαίρι.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Athletic, η οποία σημειώνει ότι η απόφαση θα «προκαλέσει ψηφοφορία» όταν οι εκπρόσωποι των 20 συλλόγων συγκεντρωθούν για την ετήσια συνάντησή τους στις 6 Ιουνίου.

Με ανακοίνωσή της η Γουλβερχάμπτον Γουόντερερς επιβεβαίωσε ότι η κίνηση έγινε «μετά από προσεκτική σκέψη και με απόλυτο σεβασμό προς την Premier League, το (σώμα διαιτητών) PGMOL και τους συναθλητές μας».

Πρόσθεσαν: «Δεν υπάρχουν ευθύνες - όλοι αναζητούμε απλώς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ποδόσφαιρο - και όλοι οι εμπλεκόμενοι εργάζονται σκληρά για να προσπαθήσουν να κάνουν την εισαγωγή της πρόσθετης τεχνολογίας επιτυχημένη. Ωστόσο, μετά από πέντε σεζόν VAR στην Premier League, ήρθε η ώρα για μια εποικοδομητική και κριτική συζήτηση σχετικά με το μέλλον του».

Σχετικές ειδήσεις