ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από «φίλια πυρά» στη Τζαμπάλια

Iσραηλινά άρματα μάχης στη Γάζα
Iσραηλινά άρματα μάχης στη Γάζα
ΑΡ

Πόλεμος στη Γάζα: Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά που εξαπέλυσαν άρματα μάχης στη Τζαμπάλια

Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα, λέει ο στρατός, σε ένα από τα πιο θανατηφόρα περιστατικά του είδους του από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκαν κατά λάθος από ισραηλινά τανκς την Τετάρτη.

Συνέβη στη Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις πολεμούν με τους μαχητές της Χαμάς. Τα στρατεύματα επέστρεψαν στην πόλη αυτή την εβδομάδα αφού είχαν αποσυρθεί προηγουμένως, λέγοντας ότι η Χαμάς είχε ανασυνταχθεί εκεί.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την Τζαμπαλία από το Σάββατο, όταν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ξεκίνησαν επιχείρηση με αεροπορικές επιδρομές. Τα στρατεύματα εισήλθαν ξανά στη Τζαμπαλία τη Δευτέρα.

Οι μάχες στην περιοχή και στη νότια πόλητης Ράφα, όπου είχε καταφύγει περίπου το ήμισυ του άμαχου πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων της Γάζας, έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες. Περίπου 600.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει από τότε τη Ράφα και άλλοι 100.000 έχουν εκτοπιστεί πρόσφατα λόγω της αναζωπύρωσης των μαχών στο βορρά, αναφέρει ο ΟΗΕ.