ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Νατσιός για δημογραφικό: «Η Ελλάδα μετατρέπεται σε απέραντο γηροκομείο»

Δημήτρης Νατσιός για δημογραφικό: «Η Ελλάδα μετατρέπεται σε απέραντο γηροκομείο»

Πυρά του Δημήτρη Νατσιού στην κυβέρνηση για το δημογραφικό, τα ελληνοτουρκικά, τη Eurovision... και το «φονικό σκεύασμα» AstraZeneca

Στην καρδιά όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα βρίσκεται το ίδιο θέμα: «Δημογραφικό πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση κύρωσης σύμβασης δωρεάς προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Μέσα σε μια δεκαετία, η λεγόμενη υπογεννητικότητα εξαφάνισε 27.000 παιδιά από τα θρανία. Κράτος και κοινωνία μετατρεπόμαστε συν τω χρόνω σε ένα απέραντο γηροκομείο. Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βεβαιώνουν για το τεράστιο πρόβλημα», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ξεκινώντας με το πρόσφατο περιστατικό των δηλώσεων της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας κατά την ορκωμοσία της: «Είδαμε την Πρόεδρο, να αρνείται να αποκαλέσει την χώρα της Βόρεια Μακεδονία, όπως επιβάλει η Συμφωνία των Πρεσπών» είπε, ενώ άσκησε κριτική στον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη, λέγοντας πως το 2019, στο Σύνταγμα τάσσονταν κατά της Συμφωνίας, «βεβαίως προς άγραν ψήφων, και σήμερα παρακαλούν τους Σκοπιανούς να τηρήσουν την επονείδιστο συμφωνία».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Νατσιός κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποχωρητικότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα νταηλίκια στο εσωτερικό της χώρας έγιναν διπλωματικοί τεμενάδες στην Τουρκία, και τελικά ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, για το θέμα της Μονής της Χώρας, αρκέστηκε σε αναιμικές δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας την βεβήλωση του ιστορικού ρωμαίικου μνημείου 'πολύ σκληρή και αχρείαστη'.

Φοβηθήκατε να μιλήσετε για τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της Μονής και αρκεστήκατε στον χαρακτηρισμό της ως 'πολιτιστικό θησαυρό', που πρέπει να ανήκει σε όλους;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νίκης.

Ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε επίσης στον διαγωνισμό της Eurovision, τον οποίο χαρακτήρισε «σατανοκίνητο θεσμό» και διερωτήθηκε αν όντως κόστισε 500.000 ευρώ.

«Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντίδραση της Μαρίνας Σάττι προς την καλλιτέχνιδα από το Ισραήλ και δεν βρήκε να πει ούτε κουβέντα για τον Αλβανό πρωθυπουργό που ήρθε στην Αθήνα και έθεσε ζήτημα αλβανικής μειονότητας» σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Νίκης αναφέρθηκε στον εμβολιασμό κατά της Covid 19 και ειδικότερα στο σκεύασμα AstraZeneca και κατηγόρησε τους υπευθύνους πως «έδωσαν σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους ένα δυνητικά φονικό σκεύασμα, ενώ γνώριζαν ότι είναι προβληματικό».