ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στόχος των ευρωεκλογών το 33% - Tέλος στα σενάρια ανασχηματισμού και Ευρώπης

Μητσοτάκης: Στόχος των ευρωεκλογών το 33% - Tέλος στα σενάρια ανασχηματισμού και Ευρώπης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε για τα σενάρια ανασχηματισμού και υποψηφιότητάς του για ευρωπαϊκό θώκο, ενώ προσδιόρισε και το ποσοστό που θέλει η ΝΔ για τις ευρωεκλογές 

Με ένα χαμόγελο απάντηση ο πρωθυπουργός στο ερώτημα των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού: «Το χαμόγελό μου, είναι η καλύτερη απάντηση... Μπορώ να σας πω ότι δεν μου αρέσουν οι συχνές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα».

Για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές επανέλεβε ότι θέλει να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι το αντίστροφο.

«Ισχύει η ίδια απάντηση. Είμαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία, έχουμε ακόμα μέχρι το 2027. Η απάντηση μου στο ευρωπαϊκό, είναι πως θέλω να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι το αντίστροφο. Είναι τιμητικό να συζητείται το ενδεχόμενο ανάληψης τέτοιας θέσης».

Όσον αφορά στην πολιτική πόλωση αλλά και τον στόχο που θέτει η ΝΔ για τις ευρωεκλογές τον προσδιόρισε στο 33%.

«Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Η πολιτική σταθερότητα είναι απαραίτητη ώστε να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις. Δεν θέλω να τεθεί εν αμφιβόλω η κυβέρνηση. Θέλω να φτάσουμε το ποσοστό των προηγούμενων Ευρωεκλογών. Πήραμε 33% στις προηγούμενες. Μου αρέσει να έχω συγκεκριμένους στόχους, οπότε αυτός είναι ο στόχος μας, το 33%. Πρέπει οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές. Η Επιστολική Ψήφος έδωσε την ευχέρεια της ψήφου από το σπίτι. Θα πάμε να ψάξουμε να βρούμε 200 βουλευτές για να θεσπίσουμε την Επιστολική Ψήφο και στις βουλευτικές εκλογές. Η αντιπολίτευση θέλει να κάνει αυτές τις εκλογές, δημοψήφισμα κατά της Ευρώπης και την κυβέρνηση. Η προεκλογική περίοδος θα μας δώσει την ευκαιρία να πούμε και όσα έχουμε καταφέρει μέσα σε 9 μήνες. Όπως στον τομέα της Υγείας. Δεν είναι οι Ευρωεκλογές ώρα για δυσαρέσκεια».