ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Στο Final 4 η Ρεάλ - Δεν γλύτωσε τη «σκούπα» η Μπασκόνια

Euroleague: Στο Final 4 η Ρεάλ - Δεν γλύτωσε τη «σκούπα» η Μπασκόνια
EPA/L. Rico, ΑΜΠΕ

Euroleague: Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στο Final 4 του Βελιγραδίου, μετά τη νίκη της 102-98 στην «Buesa Arena» και πήρε την πρόκριση επικρατώντας 3-0 στην σειρά.

Η «Βασίλισσα» θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το στέμμα της από την κατάκτηση της Euroleague στο Κάουνας της Λιθουανίας κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και «σκούπισε» την Μπασκόνια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Εξαιρετικό ματς έκαναν οι Φακούντο Καμπάτσο, Ουόλτερ Ταβάρες και Γκέρσον Γιαμπουσέλε για τους «μερέγχες». Ο Αργεντίνος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους, έχοντας ακόμα 8 ασίστ και 4 ριμπάουντ, με τον «γίγαντα» από το Πράσινο Ακρωτήρι να μετρά 12 πόντους και 13 ριμπάουντ για το double double, τη στιγμή που ο Γάλλος φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Για τους Βάσκους, ο Μάρκους Χάουρντ είχε 29 πόντους, με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να προσθέτει 18 πόντους, έχοντας ακόμα 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Βάνια Μαρίνκοβιτς και ο Κόντι Μίλερ Μακιντάιρ είχαν από 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 56-52, 73-72, 98-102.